Pretraga

Vodeći streaming servis objavio naslov najslušanije pjesme

A- A+

Švedski komercijalni servis za streaming glazbe Spotify je objavio naslov svoje najslušanije pjesme. Na iznenađenje mnogih, to nije pjesma koju bismo ubrojali u klasike koje znaju i slušaju tri pokoljenja unazad, a vjerojatno će je slušati i iduća tri, već je objavljena u ožujku ove godine. Major Lazer & DJ Snake su s pjevačicom MØ pomeli konkurenciju hitom ‘Lean On’.

Foto: YouTube | ScreenShot

Izdvojeni članak

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali u listopadu

Za razliku od Michael Jacksonovog ‘Thrillera’, naslovne pjesme najprodavanijeg albuma, ili ‘White Christmas’, najprodavanijeg singla svih vremena, ‘Lean On’ se ne diči prvim mjestima neke američke ili britanske top-liste. Ima, doduše, četiri nominacije za nagrade (dvije za MTV i dvije francuskog radija NRJ), ali sve je i ostalo na nominacijama. Pjesma je trenutno 19. na Billboardovoj listi ‘Top 100’, ima preko 766 milijuna ‘klikova’ na YouTubeu, ali usprkos svemu tome je s 526 milijuna slušanja na Spotifyu najslušanija pjesma na servisu.

Diplo, DJ producent koji stoji iza pjesme ‘Lean On’, zaslužan je za hitove nekih najzvučnijih imena poput Beyoncé, Madonne, Ushera, kao i za slavu ‘Harlem Shakea’. DJ Snake i duo Major Lazer kostur su ove pjesme, a vokalno je upotpunjuje danska pjevačica MØ. No prije MØ, pjesma je ponuđena Rihanni i Nicki Minaj koje su je odbile, na čemu im je Diplo poslije bio izrazito zahvalan.

Ako već niste, bacite uho na ovu indie pop rock stvar koju obožavaju ljudi diljem svijeta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap