Pretraga

Volite crnu kavu? Znanost kaže da ste možda psihopat!

A- A+

Novo istraživanje otkrilo je vezu između ljubavi spram gorkih okusa i sklonosti ka zlonamjernom ponašanju. Ako u svojoj jutarnjoj kavi ne volite mlijeko niti šećer, veće su šanse da ste psihopat!

Flickr | srednja.hr

Izdvojeni članak

Video: Otkrijte kako kava djeluje na naš mozak i može li nas ubiti prekomjerna konzumacija

Kava je omiljeno piće većine studenata. Bilo da se radi o nebrojenim satima uz ovaj napitak po kafićima prije, poslije i za vrijeme predavanja, ili o litrenim termosicama u knjižnicama za vrijeme ispita, mnogi od nas bez nje ne mogu zamisliti dan.

Vjerojatno nikad niste pomislili da  verzija ovog napitka koju preferirate može puno reći o vašoj ličnosti. Znanstvenici sa Sveučilišta u Innsbrucku u Austriji otkrili su zanimljivu poveznicu između ljubavi spram gorkih okusa, poput okusa crne kave, i ponašanja.

Kako prenosi Yahoo, istraživanje austrijskih psihologa otkrilo je da su ljudi koji su prijavili preferenciju spram gorkih okusa češće tašti, sadisti te uživaju u manipuliranju i povrjeđivanju drugih.

Istraživanje je provedeno na 1000 ispitanika, podijeljenih po skupinama studenata i zatvorenika. Ispitanici su popunili upitnik o preferencijama okusa i popunili testove ličnosti. Rezultati su pružili prve empirijske dokaze hipotezi o povezanosti između preferencije gorkih okusa i sklonosti ka zlonamjernom ponašanju, posebno svakodnevnom sadizmu i psihopatiji.

Uz crnu kavu, kao namirnice koje su posebno drage sadistima znanstvenici navode celer, rotkvice i tonik.

Copy link
Powered by Social Snap