Pretraga

Vražji filmovi koji će vas prikovati uz ekran

A- A+

Na samu spomen vraga, sotone, Lucifera ili bilo koje inačice njegova imena većinu prođe jeza, no uvijek postoje oni pojedinci koji uživaju u filmovima čija se radnja vrti oko gospodara tame. U većini slučajeva takvi filmovi spadaju u horore, uz pokoju iznimku, a u ulozi Lucifera su se našli Al Pacino, Peter Stormare, Viggo Mortensen pa čak i Elizabeth Hurley.

Sotona često posluži kao inspiracija za mnoge horore, ali i komedije. U svijetu filma tako su se u ulozi Lucifera našli neki od najpoznatijih glumaca te privukli veliki broj obožavatelja koji inače nisu ljubitelji takozvanih mračnih filmova. Pogledajte popis od nekoliko najzanimljivijih filmova u čijoj se radnji nalazi sotona.

‘The Devil’s Advocate’ (1997.)

Kevin Lomax (Keanu Reeves) je mladi i uspješni odvjetnik s Floride koji nikada nije izgubio slučaj. Nakon što dobije poslovnu ponudu od Johna Miltona (Al Pacino) koju nije mogao odbiti, sa ženom Mary Ann (Charlize Theron) seli se u New York. Na kraju se Kevinov život preokrene naglavačke, a Milton je ustvari sotona koja cijeli život utječe na karijeru mladog odvjetnika.

‘The Ninth Gate’ (1999)

Preprodavač knjiga Dean Corso (Johnny Depp) iza sebe ima uspješnu karijeru kao stručnjak za stare knjige, ali i trgovac. U jednom trenutku dobije ponudu od multimilijunaša Balkana koji želi saznati je li njegov primjerak knjige iz 17. stoljeća autentičan. Knjiga se zove ‘Deveta vrata Kraljevstva Sjenki’ te Corso otkriva da ju je napisao sam vrag.

Constantine (2005.)

Znate kako se kaže da jednom kad odeš u pakao, povatka nema? E pa John Constantine (Keanu Reeves) dokazuje suprotno. Film o detektivu koji posjeduje supermoći snimljen je 2005. godine, a uloga Lucifera zapala je Petera Stormarea. Constantine je u paklu proveo dvije minute nakon što se kao 15-godišnjak ubio. Samoubojstvo je počinio upravo zbog moći da na Zemlji vidi demone i anđele s kojom se nije znao nositi, a onda se vratio i posvetio egzorcizmu.

The Prophecy (1995.)

U filmu ‘The Prophecy‘ iz 1995. godine anđeo Gabriel (Christopher Walken) gubi svoju slavu te silazi na Zemlju kako bi pokupio ljudsku dušu te pokreće rat između Zemlje i raja. Na drugoj strani nalazi se Lucifer koje glumi Viggo Mortensen, a jedini koji bi Gabrela mogli zaustaviti su djevojčica i bivši svećenik.

‘Bedazzled’ (2000.)

Zasigurno najljepši oblik u kojemu se pojavio gospodar tame na našem popisu je oblik iz filma ‘Bedazzled‘. Naime, radi se o sotoni u ženskom rodu, a glumi ga Elizabeth Hurley. Film je komedijskog žanra u kojemu Elliot Richards želi osvojiti Allison, djevojku svojih snova, u čemu mu pomaže sotona no u zamjenu za njegovu dušu.

Vražji filmovi koji će vas prikovati uz ekran
Share via
Copy link
Powered by Social Snap