Pretraga

WhatsApp uveo značajku idealnu za sve kojima preko praznika nedostaju frendovi: Evo kako se koristi

A- A+

Osim što je nedavno najavio ukidanje mogućnosti direktnog prosljeđivanja poruka zbog širenja lažnih vijesti, WhatsApp je uveo i neke nove mogućnosti. Korisnici tako od nedavno mogu koristiti grupne video-pozive, što je idealno za one kojima na odmoru nedostaju frendovi iz škole ili pak one kojima je obitelj kilometrima daleko.

foto: pixabay

– Posljednjih nekoliko godina korisnici uživaju u video i glasovnim pozivima na WhatsAppu. Štoviše, naši korisnici na pozive troše preko dvije milijarde minuta dnevno. Uzbuđeni smo što od sada možete koristiti i grupne video i glasovne pozive, poručuju iz kompanije i dodaju kako na ovaj način istovremeno možete razgovarati s maksimalno četiri osobe.

Izdvojeni članak

Zbog ozbiljnih problema, WhatsApp ponovno unosi promjene u svoju aplikaciju: Pogledajte kako će to utjecati na vas

Značajka je dostupna i korisnicima iPhonea i Androida, a od velike koristi bit će poslovnim osobama, korisnicima čiji članovi obitelji žive na udaljenim mjestima ili, pak, onima kojima na odmoru nedostaje ekipa iz škole. Iz WhatsApp-a napominju kako su grupni pozivi osigurani end-to-end enkripcijom, a pozivi će biti kvalitetni bez obzira na različite mrežne uvijete diljem svijeta.

Kako se nova značajka WhatsAppa koristi:

  • otvorite WhatsApp razgovor s jednom od osoba koje će biti uključene u grupni poziv
  • dodirnite ikonu video kamere u gornjem desnom kutu
  • video poziv automatski započinje i mobitel primatelja će zazvoniti
  • nakon što primatelj odgovori na vaš poziv, dodirnite ikonu ‘add user’ (‘dodaj korisnika’) u gornjem desnom kutu ekrana
  • odaberite drugog primatelja i dodajte ga u poziv
  • nakon što se i on pridruži razgovoru, možete dodati i četvrtog sudionika poziva na isti način

Koraci za pokretanje grupnog glasovnog poziva su isti, samo što u početnom umjesto ikone video kamere odabirete ikonu telefonske slušalice.

WhatsApp uveo značajku idealnu za sve kojima preko praznika nedostaju frendovi: Evo kako se koristi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap