Pretraga

WoW: Izlazi dugoiščekivana ekspanzija ‘Warlords of Draenor’

A- A+

Oni koji igraju igrice te se bave ‘gamingom’, kao i oni koji to rade ponekad i rekreativno kada ih neka zaintrigira, bez sumnje su čuli za World of warcraft, online igru koja je zaludjela mlade i one malo starije prije čak devet godina. Ovoj igri popularnost je padala i dizala se, no nikada nije prekinuta, niti zaboravljena. Nastavci su se uvijek željno iščekivali, a ništa drugačije nije niti sada, pred sam izlazak ekspanzije ‘Warlords of Draenor’.

hbnbm.com

Svi ljubitelji online igara, osobito oni Blizzardovih uradaka, uskoro će doći na svoje. Nakon ekspanzija i zakrpi koje su izlazile posljednjih devet godina, otkada je i igre, na pragu smo izlaska još jedne takve i to vrlo posebne – ‘Warlords of Draenor’. Uzbuđenje u gamerskom svijetu je veliko, a jedan od razloga tome je što ćemo se u ovom nastavku vratiti u povijest Warcrafta te sresti neke od legendarnih i zaboravljenih likova Azerotha, piše bug.hr

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Predivne ilustracije smrti iz Igre prijestolja

Nakon devet godina ekspanzije se još uvijek željno iščekuju

Za one koji ne znaju, igre poput WoW-a u ‘gamerskom’ svijetu imaju naziv MMORPG igre, što je kraćenica za ‘Massively Multiplayer Online Role-Playing Game’. Većina igrača ovu igru igra godinama te s nestrpljenjem očekuju svaki novi nastavak ili zakrpu koje se što boljima i maštovitijima, svakog puta trudi napraviti ekipa iz Blizzarda. Naime, oni su tvorci i još nekih najpopularnijih igara na svijetu, poput Starcrafta i Diabla.

Ljubitelji svijeta Warcrafta kojima je nakon toliko godina igranja normalno susretati trolove, vilenjake, gnomove, patuljke i razna druga stvorenja koja žive u Azerothu i okolnim svijetovima ove najmasivnije online MMORPG igre, konačno su dočekali novu ekspanziju ‘Warlords of Draenor’. Oni će u novom nastavku iznova podizati maksimalan stupanj razvoja postojećih likova te ih opremati novom opremom koju baš i neće biti lako zaraditi. No, na to su ionako navikli, osobito ako ovu igru igraju godinama, što je čest slučaj.

Oni su u razdoblju od devet godina, koliko igra postoji, prošli svakakve načine razmišljanja – od opće zaluđenosti i konstantnog igranja koje se ne broji u satima, nego u danima kada se radi o WoW-u, do potpune ravnodušnosti. Neki su čak uvjeravali ostale da igra propada te da je uskoro nitko više neće igrati. No, to se nije nikada dogodilo. Za to su zaslužni tvorci igre koji i one kojima je sve to skupa možda i dosadilo, iznova zainteresiraju novim sadržajima.

Izdvojeni članak

Zaista zabrinjavajuća vijest za mlade koji previše igraju videoigre

‘Warlords of Draenor’ ili ‘kako svrgnuti Garrosha’

Svi koji su igrali ili još uvijek igraju posljednju ekspanziju koja je izišla, ‘Mists of Pandaria’, znaju kako su se Alijansa i Horda složile da Garrosh Hellscream mora biti svrgnut. No, prije nego mu je suđeno, ovaj glavni Ork dao je petama vjetra i uz pomoć nepoznatog saveznika vratio se kroz vrijeme na Draenor, u domovinu Orka prije nego što je Horda postojala. Ondje je pokrenuo niz događaja i spriječio osnivanje ‘Burning Legiona’ te ujedinio klanove pod imenom Iron Horde. Naime, oni su koristeći naprednu tehnologiju koju je Garrosh donio sa sobom započeli s osvajanjem Draenora i kreiranjem portala kojim će započeti s opsadom Azerotha u sadašnjosti.

Obje frakcije u ratu imaju zajednički interes zaustavljanja takvog razvoja događaja, pa će se ratnici Horde i Alijanse zaputiti u novi svijet, gdje ih čeka neiskvarena inačica Outlandsa. Sjećate se Outlandsa iz ‘Burning Crusadea’ naravno, no u ovoj ekspanziji riječ je o svijetu kakav je nekad izgledao. Primjerice, ‘Tanaan Jungle’ će kasnije postati poznat kao ‘Hellfire Peninsula’; ‘Blade’s Edge Mountains’ ranije se zvao ‘Frostfire Ridge’ i izgledao drugačije nego što smo ga upoznali – i tako redom. Uglavnom, pred nama je sedam zona kojima ćemo jahati, dok je, prema najavama, ranije znani ‘Netherstorm’ ostavljen za neku od većih zakrpa koju Blizzard sigurno ima u planu.

Izdvojeni članak

Najbolje racing igre za Android

Namjerno je rečeno ‘jahati’ jer letenje na svim onim zmajevima, zmijama i orlovima koje posjedujemo iz prošlih nastavaka, neće biti omogućeno u početku. Hoćemo li zajahati leteće zvijeri i naprave prije dosezanja maksimalnog stupnja razvoja ili tek kada dosegnemo 100. level, zasad ostaje nepoznanica, no bug preporučuje da pripremite najbolje primjerke iz ergele i nabacite im nove potkove ili promijenite gume već sada uz obavezno rješavanje suvišnih predmeta iz banke ako nemate mjesta. Naravno da su autori priredili nove recepte i planove vezane uz nove rude, biljke i životinje koje ćemo iznova gomilati i trgovati njima ili gotovim proizvodima. Ipak, jedan dio sačuvajte jer ćete jednog lika po računu moći automatski nabildati na 90. stupanj razvoja i trebat će vam sirovine za profesije.

Novi ‘dungeoni’ i tehnička pojednostavljenja

Ovim nastavkom dobijamo i priliku posjetiti sedam novih ‘tamnica’ ili ‘dungeona’, a moći ćemo posjetiti i neke stare kojima je težina prilagođena novoj ekspanziji. Zasad se spominje legendarni ‘Upper Blackrock Spire’. Ova će instanca biti dostupna i tijekom levelanja do 100. nivoa i kasnije na Heroic težini. Za ljubitelje PvP-a (Player vs. Player tip igranja) priprema se nova PvP zona, Ashran, koja će koristiti ‘cross-realm’ tehnologiju kako bi odnos snaga između frakcija bio pravedan, a igrače bi trebala podsjetiti na stare dana ‘Alterac Valleya’ u kojima su bitke trajale satima, pa čak i danima.

Izdvojeni članak

Evo zašto bi svi trebali igrati videoigre

Izmjene u korisničkom sučelju povezane su s lakšim praćenjem zapleta jer će zadaci vezani uz glavnu priču biti odvojeni od sporednih koje možete, ali i ne morate obaviti, a navodno nam se spremaju i neka iznenađenja o kojima autori ne žele govoriti. Uvijek prepun inventar napokon će biti moguće organizirati smisleno, za što smo ranije koristili razne dodatke koje smo skidali s interneta, odnosno popularne ‘add-onove’. Predmeti vezani uz zadatke i igračke neće više zauzimati mjesto u torbama i bankama; a proizvodnja je moguća direktno iz banke, bez petljanja s premještanjem materijala u torbe.

Datum izlaska ove iščekivane ekspanzije još uvijek nije poznat, no znamo da će biti uskoro jer su autori ionako premašili ranija obećanja o samo jednoj ekspanziji godišnje. Do kraja godine, oni koji to žele će se zasigurno naći na Draenoru gdje je cijela priča i počela te pokušati ubiti Garrosha.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap