Pretraga

YouTube kažnjava vlogera koji je objavio snimku obješenog tijela: Peticija za uklanjanje kanala sakupila pola milijuna potpisa

A- A+

Početkom mjeseca svjetsku je javnost zgrozilo ponašanje popularnog YouTube vlogera Logana Paula, koji je u jednom od svojih videa prikazao tijelo obješenog čovjeka. Kao mjesto snimanja novoga videa, Logan je odabrao japansku šumu Aokigahara Forest, poznatu kao mjesto brojnih samoubojstava. Vloger je cenzurirao lice pokojnika, ali je prikazano njegovo tijelo, a uz njega su se Logan i prijatelji smijali i šalili. Iako je video uklonjen, javnost je njegov potez osudila, a ljutnja je bila usmjerena i prema YouTubeu, platformi na kojoj se video našao. I dok brojni traže gašenje Loganova kanala s 15, 7 milijuna pretplatnika i 3 milijarde pregleda, YouTube se odlučio na drugačije sankcije.

Screenshot: YouTube

Kanal popularnog vlogera Logana Paula neće biti uklonjen s YouTube-a, barem za sada. Kompanija ga je odlučila sankcionirati na drugačiji način – bit će izuzet iz tzv. ‘Preferred Programmea’ (preferiranog programa), koji dozvoljava kompanijama da svoje oglase stavljaju uz sadržaje najpopularnijih YouTubera. Konkretnije, ovaj program kreatorima sadržaja omogućuje pouzdane prihode od premium oglašivača. Osim toga, iz YouTubea kažu kako se Logan za sada neće pojavljivati u njihovim filmovima, poput nastavka filma The Thinning.

Izdvojeni članak

Jedan od najpopularnijih YouTubera naišao na truplo čovjeka koji je počinio samoubojstvo pa objavio snimku

Unatoč tomu što je video u kojemu prikazuje tijelo mrtvog čovjeka uklonjen, do tog trenutka imao je oko 600 tisuća ‘lajkova’. Brojni se s pravom pitaju kako je 22-godišnjaku uopće palo na pamet snimiti, montirati i u konačnici objaviti takav sadržaj. YouTuber je priznao da je njegov čin bio u potpunosti nepromišljen i javnosti se ispričao, ali to nije bilo dovoljno. Pokrenuta je i peticija kojom se traži uklanjanje njegova kanala s YouTubea, a do sada ju je potpisalo gotovo pola milijuna ljudi.

– Ne vrti se sve oko tebe, Logan Paul. Čovjek koji je imao obitelj i prijatelje odlučio je okončati vlastiti život, a ti si odabrao podijeliti njegovu smrt s milijunima svojih pratitelja, bez da si razmislio o tome kako će se njegova obitelj i prijatelji osjećati? To je gnjusno i ne bi se trebalo tolerirati, poručuju pokretači peticije.

U razdoblju od 12. rujna 2016. do 2. siječnja 2018., Logan, čije se bogatstvo procjenjuje na 11,5 milijuna dolara, video zapise objavljivao je svakodnevno. Od 2. siječnja i videa u kojemu se javnosti ispričao, YouTuber na svom kanalu i društvenim mrežama nije objavljivao novi sadržaj.

YouTube kažnjava vlogera koji je objavio snimku obješenog tijela: Peticija za uklanjanje kanala sakupila pola milijuna potpisa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap