Pretraga

YouTuber koji je u vlogu prikazao tijelo obješenog čovjeka opet iskoristio tuđu nesreću za prikupljanje klikova

YouTuber Logan Paul u fokus je šire javnosti dospio početkom ove godine, objavivši vlog u kojemu je prikazano tijelo čovjeka koji je izvršio samoubojstvo vješanjem u japanskoj šumi Aokigahara. Video je Logan ubrzo uklonio, usljedila je isprika i dugo promišljanje o postupku, nakon čega se na YouTube scenu vratio s iskupljeničkim videom kojemu je cilj bio podizanje svjesti o samoubojstvima. No, izgleda da ni nakon svega toga Logan Paul nije naučio lekciju. Ovoga je puta klikove pokušao prikupiti prikazivanjem tuđe prometne nesreće.

Screenshot: YouTube

Tjedan u kojemu je proslavio svoj rođendan, vloger Logan Paul proveo je u nacionalnom parku Yosemite. Između ostaloga, uputio se sa svojim prijateljima u vožnju kajakom, koji se u jednom trenutku prevrnuo.

Nakon što su izašli iz vode, momci su se uputili prema cesti i u tom trenutku začuli sudar, prema kojemu su pojurili. Ispostavilo se da je kamionet u udario u kombi pun ljudi, a dok je Logan snimao posljedice nesreće moglo se je čuti bolno zapomaganje djeteta. Time je, bez prikrivanja identiteta unesrećenih, među kojima su i djeca, iskoristio nesreću i šok njenih sudionika za klikove na svome vlogu.

Vloger je prema unesrećenima usmjerio objektiv svoje kamere te ih pitao jesu li dobro i jesu li zvali pomoć, na što su oni odgovorili potvrdno.

– Šokiran sam, maloprije sam skočio u rijeku i borio se za svoj život. Vratim se ovdje i ovi se ljudi bore za svoj život, kazao je Loganov prijatelj čitavo vrijeme snimajući mjesto prometne nesreće i vidno šokirane unesrećene.

Potom su Logan i njegovi prijatelji ustanovili kako je situacija ‘preluda’, a mjesto nesreće napustili uz smijuljenje. U konačnici, zbog ometanja javog reda i mira, Logan i njegova ekipa izbačeni su iz nacionalnog parka.

Podsjetimo, gotovo mjesec dana šutnje nakon vloga u kojemu je prikazao tijelo obješenog čovjeka, Logan se na YouTube scenu vratio s tvrdnjom kako ‘starta s novim životnim poglavljem’. No, to nije dugo potrajalo. YouTube mu je ukinuo mogućnost ostvarenja prihoda, i to nakon što je u jednom od videa koristio elektrošoker na mrtvom štakoru, a u drugom pokušavao reanimirati ribu koju je prethodno izvadio iz vode.

U međuvremenu mu je vraćena mogućnost ostvarivanja prihoda putem reklama, ali ga je YouTube ostavio na ‘uvjetnom roku’.