Pretraga

Za dugu i kratku kosu: 4 frizure za maturalnu koje možeš napraviti sama i u zadnji tren

A- A+

Ako si od onih kojima je mrsko davati visoke svote novca za frizuru za maturalnu, ili jednostavno ne voliš odlaske frizeru i brineš se hoće li ti uopće napraviti frizuru s kojom ćeš biti zadovoljna, ovo je pravi tekst za tebe. Našli smo četiri prekrasne frizure koje si bez problema možeš napraviti sama, platit ćeš samo lak za kosu i par ukosnica, a gotove su u par minuta.

Izvor: Screenshot

Za početak, koju god frizuru radili, najbolji savjet je da kosa ne bude netom oprana, već oprana dan ili dva prije. Pa primjerice, ako je maturalna u subotu, najbolje bi kosu bilo oprati u četvrtak navečer ili petak ujutro. Upravo je to trik kojeg koriste najbolji svjetski frizeri – frizuru je tako lakše oblikovati, a to ujedno garantira i njenu postojanost. Ako imate problema s masnom kosom, spas vam može biti šampon za suho pranje.

Frizura broj 1: Banana punđa

Ponovno u modu dolazi frizura koja se nosila devedesetih, a radi se o popularnoj ‘banana-punđi’, kako smo si preveli ‘french twist’. Za ovu frizuru potrebno vam je nešto više od dvije minute, a pogodna je i za dužu i kraću kosu. Kosu najprije počešljajte, a zatim gornji dio pokupite u rep. Donji dio povucite u stranu i pričvrstite ukosnicama, a ostatak kose uvijte prema sredini i pričvrstite ukosnicama. Za opušteniji ‘look’, nekoliko prednjih pramenova raspustite, kao što je i prikazano u videu.

Frizura broj 2: Punđa za kratku, srednje dugu i dugu kosu

Punđa za dugu, srednje dugu i kratku kosu idealna je za svaki dan, ali i za svečanosti poput maturalne zabave, a za izradu će vam biti potrebna svega tri minute. Prednje pramenove povucite prema naprijed, a ostatak kose zavežite u opušteniji rep. Iznad gumice razdvojite kosu te rep provucite kroz nastalu rupu. Prednji dio pokupite u rep iznad prvoga, te isto razdvojite pramenove iznad gumice i ovoga puta dvaput provucite kroz nastalu rupu. Zatim gornji rep ‘ugurajte’ u donji, te sve zajedno provucite kroz rupu između uvijenih dijelova kose. Zvuči komplicirano, ali ako pogledate video, sve će vam biti mnogo jednostavnije i jasnije.

Frizura broj 3: Raščupana punđa

Treća frizura slična je drugoj, ali za nju je bitno da prethodno nakovrčate kosu, bilo vrućim električnim uvijačem ili standardnim viklerima. Kosu također razdvajate na gornji i donji dio. Radi dobivanja volumena, valja najprije natapirati donji dio kose, a potom ga jednom gumicom povezati u rep. Drugom gumicom napravite raščupanu punđu, a pramenove koji ‘strše’, u punđu prikupite ukosnicama. Gornji dio kose pokupite u opušteni rep, a pramenove iznad gumice malo razdvojite. Kroz dobivenu rupu provucite rep, te ga ukosnicama pričvrstite uz donju punđu kako biste sakrili gumicu. Ovaj jednostavan postupak prikazan je u videu koji slijedi.

Frizura broj 4: Polu-raspuštena kosa s krunom od pletera

Ako pak želite nositi raspuštenu kosu, ali izgledati svečano, pronašli smo rješenje i za vas. Pletenica nikada ne izlazi iz mode, a posebno su posljednjih godina popularne tzv. krune od pletenica. Umjesto pletenica, ovoga puta radit ćete pleter. Radi se o nešto jednostavnijoj, ali jednako lijepo verziji pletenice od dva pramena kose. Sa sredine gornjeg dijela glave uzmite dva pramena kose, tako da jedan bude ispod drugog. Uvijajte ih tako da donjem pramenu dodajete kosu, a zatim pleter ukosnicama pričvrstite na stražnji dio glave. Pored tog pletera, a bliže šiškama istim postupkom napravite manji pleter kojega na stažnji dio glave pričvršćujete iznad prvoga. S druge strane glave napravite jedan mani pleter, kojeg ćete pričvrstiti iznad prva dva, na način da sakrijete ukosnice. Kako bi točno postupak trebao izgledati, možete pogledati u videu.

Za dugu i kratku kosu: 4 frizure za maturalnu koje možeš napraviti sama i u zadnji tren
Share via
Copy link
Powered by Social Snap