Pretraga

Za užinu u školi, na faksu ili kao party grickalicu pripremite Corn Dog!

A- A+

Pohani sir, pohana banana, pohani sladoled, pohano jaje, nema toga što Amerikanci ne bi pohali, pa su odlučili isto napraviti i s hrenovkama. Corn Dog ili pohane hrenovke, kako ih nazivaju hrvatska dječica, hrenovke su pržene u ovitku od tijesta s kukuruznim brašnom. Kao i sva brza hrana, nisu nimalo zdrave, i kao i sva brza hrana ukusne su kao da stižu ravno iz raja. Mi vam otkrivamo kako ih pripremiti kod kuće.

Foto: Srednja.hr

Prvi se puta Corn Dog spominje u jednoj američkoj knjizi o kulinarstvu, davne 1927. godine.

– Otkrio sam da se pojedina hrana, kao što su kobasice, kuhana šunka, tvrdo kuhana jaja, sir, očišćene breskve, ananas, banane i voće poput višanja, datulja, smokva, jagode itd. kada se zabode na štapić i obloži smjesom koja je napravljena od brašna, praška za pecivo i jaja, može pržiti u biljnom ulju na temperaturi od 200 stupnjeva Celzijusa, piše Stanley Jenkins.

Proces globalizacije kao jedan od rezultata ima i amerikanizaciju koja je vidljiva, između ostalog, i u načinu pripreme određenih jela. Tako je ovo jelo danas poznato gotovo u svim krajevima svijeta, s malim varijacijama, odnosno dodacima u pripravljanju jela.
Osim što je ukusno, ovo jelo je i zbog toga što je na štapiću praktično za konzumaciju, pa ga tako možete jesti i kao užinu na velikom odmoru, odnosno pauzi na faksu. Možete ga pripremiti i kada kod kuće organizirate druženje, garantiramo da će se svidjeti i vašim prijateljima.

Potrebni sastojci (za 8 Corn Dogova):

8 hrenovki, 150 g pšeničnog brašna, 150 g kukuruzne krupice, 1 žličica šećera, pola vrećice praška za pecivo, 3 jaja, 2 dcl mlijeka, sol i malo čili papričice (po želji), ulje za prženje

Postupak pripreme:

Od jaja, mlijeka, brašna, kukuruzne krupice, šećera, praška za pecivo i malo soli, umiješajte smjesu koja mora biti gusta poput kreme. Dobro je za početak hrenovke uvaljati u brašno ili gustin, kako bi se smjesa bolje ”primila” za njih. Nakon toga, hrenovke uzduž probodemo štapićem za ražnjiće, te ih umačemo u smjesu. Najjednostavnije je smjesu uliti u visoku čašu, a potom hrenovku odmah uz čaše staviti u zagrijano ulje.

Tijekom prženja valja hrenovke okretati da se ravnomjerno poprže, a nakon toga ih vaditi na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.

Dobar tek!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap