Pretraga

Zaboravite Google karte, sada Zemlju možete promatrati na zabavniji način!

A- A+

Naviknuti smo otvoriti Google karte kada nas zanima neko mjesto, grad ili država, no sada postoji puno zabavniji način za virtualno putovanje našim planetom koje je osmislila mlada dizajnerica iz Washingtona. No, osobito će se svidjeti onima koji vole postapokaliptične svjetove i SF.

Kada gledamo kartu svijeta na Googleu, ona je obična, no zanima li vas zabavniji način promatranja Zemljine površine, sada postoji i to. Naime, mlada dizajnerica iz Washingtona napravila je online kartu svijeta na kojoj je naš planet prikazan u sasvim neobičnom, novom svjetlu, piše DailyMail.

Izdvojeni članak

Karta inteligencije Europljana: Razlog manje za ponos Hrvata

Zvijezda smrti

Eleanor Lutz doista si je dala truda, a kartu je napravila koristeći ‘open source’ aplikaciju ‘OpenStreetMap’. Naime, njezina online karta svijeta dizajnirana je tako da Zemlja izgleda kao površina legendarne Zvijezde smrti iz popularnog filmskog serijala Ratovi Zvijezda.

Oceani su prikazani kao svemirska pozadina, dok su veliki gradovi preimenovani u kolonije.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako izgleda točna karta svijeta

Postapokaliptični svjetovi

‘Veliki sam obožavatelj znanstvene fantastike i računalnih igara pa nisam mogla odoljeti, a da ne napravim kartu s tematikom svemira’, rekla je Lutz.

Na njezinoj karti,kao što sama tvrdi, nalaze se elementi svih njezinih omiljenih postapokaliptičnih svjetova, Matrixa, Battlestar Galactice i Starcrafta, a i vi možete koristiti njezinu kartu za SF virtualno putovanje Zemljom. Kartu možete pogledati ovdje.

Zaboravite Google karte, sada Zemlju možete promatrati na zabavniji način!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap