Pretraga

Zagreb na šest dana ponovno postaje centar knjiga: Evo što je novo na Interliberu

A- A+

Samo nas nekoliko sati dijeli do otvorenja najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj. Nadaleko poznati Međunarodni sajam knjiga i učila ‘Interliber’, svoja vrata svim ljubiteljima knjige otvara 8. studenog u 11:00 sati i traje sve do 13. studenog, a uz brojna predavanja, izlaganja i druženja s omiljenim književnicima, voditelj projekta Zoran Ušurić otkrio nam je novosti koje nas očekuju na Sajmu. 

Foto: Interliber, službene stranice

Izdvojeni članak

Interliber za srednjoškolce: ima li što korisno?

Malo je onih koji će zaobići Zagrebački Velesajam u narednih šest dana, jer upravo njegova adresa ovaj tjedan postaje centar književnih zbivanja. Interliber koji svoja vrata otvara po 39. puta, i ove godine nudi pregršt knjižvnih i obrazovnih događanja. U dva paviljona, 5. i 6. ljubitelje knjiga očekuje više od 300 izlagača i veliki broj novih književnih naslova, a voditelj ovog međunarodnog projekta Zoran Ušurić najavio nam je dolazak knjiških zvijezda, neposredne razgovore s autorima uz potpisivanje knjiga, književne radionice i još mnogo toga.

Uz dobro nam poznate aktivnosti koje prate ovaj sajam knjiga, kako nam je kazao voditelj, ovogodišnji Interliber nudi niz novosti. 

– Ovogodišnja novost je otvaranje galerije paviljona 5 gdje će se svakodnevno održavati druženja s autorima te različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, kazao nam je Ušurić.

Kao i svake godine, u šestom će se paviljonu održavati i popularni Znanstveni kvart, odnosno zabavno edukativni kutak za mlade posjetitelje Sajma željne znanja u praksi. Tako će posjetitelji naučiti što je to arheologija te što zapravo rade geolozi, iskušat će se u slaganju kostura Apatosaurusa, otkriti kako zmajevi rigaju vatru i saznati postoje li ženski patuljci, zaviriti u svijet mikrobiologije, uživati u kemijskim pokusima te saznati kako gore kalorije, ali i kako prepoznati jednu od najopasnijih invazivnih vrsta – crvenouhu kornjaču kao i još mnogo toga.

Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije poput virtualne stvarnosti, holograma i drugo.

Izdvojeni članak

Interliber 2014: Studenti po stručnu literaturu, a učenici po povoljne vodiče za maturu

Organizacijski tim Interlibera pazio je na svaki detalj, a od ove godine smislili su i zanimljivo rješenje za pretrpane ruke kupljenih knjiga posjetitelja. 

– Kako bi svima boravak na Interliberu učinili što ugodnijim, posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnim mjestima u paviljonima 5 i 6 koja smo nazvali knjižider, a koji će ujedno služiti i kao garderoba, ističe Zoran Ušurić. 

Na Sajmu će između ostalih svoje knjige potpisivati brojni poznati književnici poput Mire Gavrana, Enesa Kiševića, Pavla Pavičića, Julijane Matanović, Miljenka Jergovića i mnogih drugih, a kako nam je kazao voditelj, najveća gužva na Sajmu očekuje se u petak kada su svoj dolazak najavile škole diljem Hrvatske. 

Kako ne biste zakasnili na druženje s omiljenim književnicima provjerite raspored događanja koji se nalazi ovdje.