Pretraga

Zahvaljujući društvenoj mreži za kojom mladi ‘lude’, ove su pjesme postale pravi hitovi

A- A+

TikTok je društvena mreža koja se vrti oko videa. Video, osim što mora imati dobar vizualni koncept, mora imati i dobru glazbu, kako bi bio potpun. Naravno, na TikTok-u u pozadinu možete postaviti bilo koju pjesmu (ili audio zapis), ali postoje i neke pjesme koje dolaze sa samom aplikacijom. Je li zaista neočekivano što su te pjesme postale hitovi?

Foto: Unsplash

Koliko god TikTok djelovao blesavo onima koji ga ne koriste, ustvari se radi o vrlo kreativnoj društvenoj mreži, ili barem s potencijalom za kreativnost. Postoje određeni ‘izazovi’ koje možete odraditi, ali čak i kada radite nešto već napravljeno, možete dati svoju interpretaciju i tako iskočiti iz mase.

Izdvojeni članak

Zar zbilja misle da su cool? Na TikToku pojavio se dosta bizaran i opasan izazov

Kreativnost se uvijek nagradi, a u Internet svijetu je najbolja nagrada ‘postati viralan’. I dok svi čekaju da njihovi videi postanu viralni, glazbenici vjerojatno nisu očekivali da će se proslaviti upravo zbog TikTok-a.

Ako u posljednjih par mjeseci niste nekako nestali s Interneta, onda ste sigurno već čuli te pjesme, čak i ako ne koristite TikTok. Nemali broj videa se našao na ostalim društvenim mrežama, a nedavno su se počele pojavljivati čak i van konteksta samih TikTok videa.

Teško je reći koji će biti ljetni hit ove godine, ali sigurno je da će TikTok i tu odigrati važnu ulogu. Usporedbe radi, prošlogodišnji ljetni hit (ako je vjerovati Billboardovoj ljestvici, a je), je bila pjesma Old Town Road od Lil Nas X-a, a ta pjesma je također bila dio izazova (Yeehaw Challenge) na TikTok-u, i to prije nego što je TikTok bio popularan kao što je danas.

Čak i u noćnim klubovima

Prije su hitovi bile pjesme koje se vrte na radiju, no sada su ove pjesme postale toliki hitovi da su dospjele i do radijskih postaja, osobnih playlista svih nas, ali i DJ-eva koji puštaju glazbu u kafićima i noćnim klubovima.

Neke od pjesmi se koriste samo kao glazbena pozadina za video o bilo kojoj temi, no pojedine imaju zamišljene koreografije koje onda svi pokušavaju naučiti plesati, a neke su dio izazova koji se bave svime i svačime. Od društveno angažiranih, pa do onih blesavih.

U svakom slučaju, vjerojatno znate sve ove pjesme, no moguće je da ne znate zašto ih znate, a to je zbog TikTok-a. U svakom slučaju, donosimo popis najpoznatijih i najboljih pjesmi koje su se proslavile zbog TikTok-a i raznoraznih izazova na toj društvenoj mreži. I naravno, potencijalnih ljetnih hitova.

 1. Doja Cat – ‘Boss Bitch’
 2. Curtis Roach – Bored In The House’
 3. Simple Plan – ‘I’m Just A Kid’
 4. Auntie Hammy – ‘Pew Pew Pew’
 5. Saweetie – ‘My Type’
 6. Powerfu – ‘Death Bed’
 7. Megan Thee Stallion – ‘Savage’
 8. The Weeknd – ‘Blinding Lights’
 9. Drake – ‘Tootsie Slide’
 10. Doja Cat – ‘Like That’
 11. Lil Mosey – ‘Blueberry Faygo’
 12. Bene – ‘Supalonely’ ft. Gus Dapperton
 13. Y2K & bbno$ – ‘LaLaLa’
 14. K Camp – ‘Lottery’
 15. Roddy Ricch – ‘The Box’
 16. Doja Cat – ‘Say So’
 17. Ke$ha – ‘Cannibal’
 18. Dua Lipa – ‘Don’t Start Now’
 19. Todrick Hall – ‘Attention’
 20. Ashnikko – ‘Working Bitch’

tiktok
Share via
Copy link
Powered by Social Snap