Pretraga

Zahvaljujući vještosti u popularnoj video igri, tinejdžer osvojio gotovo 20 milijuna kuna

A- A+

I dok jedni svoju vješost u igranju video igara čuvaju u svoja četiri zida, drugi su ju proteklih dana dobro unovčili. Ovoga vikenda održano je finale prvog Fortnite World Cupa, a pobjedu u kategoriji Solos i nagradu od tri milijuna dolara (oko 19,8 milijuna kuna) odnio je jedan šesnaestogodišnjak.

Kyle ‘Bugha’ Giersdorf-, screenshot: YouTube

Pobijedivši više od 40 milijuna igrača diljem svijeta, šesnaestogodišnji Kyle ‘Bugha’ Giersdorf iz Pennsylvanije postao je svjetski prvak u Fortniteu. Time je ujedno postao i multimilijunaš, budući da nagrada iznosi tri milijuna dolara, odnosno preko 19,8 milijuna kuna.

Izdvojeni članak
gejmer pred računalom

Tinejdžer se ispisao iz škole da bi mogao igrati najpopularniju videoigru: Otac ga u svemu podržava

Prvo je to izdanje svjetskog kupa u Fortniteu, a finale na kojemu je Kyle pobijedio neke od poznatijih igrača diljem svijeta održano je na stadionu Arthur Ashe u New Yorku.

– Nemoguće je riječima opisati kako se sada osjećam, jednostavno sam presretan, izjavio je Kyle nakon uvjerljive pobjede s 59 naspram 33 boda koliko je imao drugoplasirani, prenosi The Independent.

Inače, navodi isti izvor, ukupan nagradni fond za kategorije Creative, Celebrity Pro-Am, Duos i Solos iznosio je 30 milijuna dolara i najveći je to nagradni fond u povijesti eSports natjecanja. Svaki igrač koji se natjecao u finalu Fortnite World Cupa samo je kvalificiravši se osvojio najmanje 50.000 dolara. Uz Kylea, milijunaši su zahvaljujući uspjehu postala još trojica igrača nadimaka ‘Psalm’, ‘Epikwhale’ i ‘Kreo’, svi iz SAD-a.

Dvojica tinejdžera iz Europe, David ‘Aqua’ Wang (17) i Emil ‘Nyhrox’ Bergquis Pedersen (16), pobjednici su u Duos kategoriji, a svaki od njih kući je ponio po milijun i pol dolara, dakle gotovo deset milijuna kuna.

Copy link
Powered by Social Snap