Pretraga

Kako zaista studenti provode ove dane: najgori stereotipi po fakultetima

A- A+

Studentski je život gotovo stao, no zahvaljujući online nastavi, studentski stres je i dalje s nama. Jedina je razlika ta što se sada stresiramo u pidžamama, eventualno trenirkama. Nadamo se da će sve ovo uskoro proći pa da se prisjetimo zašto volimo studiranje. Do tada, sada imamo neke druge uloge.

Foto: Unsplash

Većina nas je ipak doma, bez obzira na to studirali u rodnom gradu ili ne. I većina nas vjerojatno jako dugo vremena nije bila ovako dugo doma – dinamika odnosa se dosta promijenila i postaje izazovno proći kroz dan bez barem tri živčana sloma…

Izdvojeni članak

Stereotipi o studentima Medicine, Prava, Arhitekture, Učiteljskog, FSB-a i HS-a

Ono što je možda najveća novost je to što sada nismo samo doma, već smo studenti koji su doma. Vjerojatno svi radimo istu stvar, a to je da buljimo u velike i male ekrane naizmjenično, ali zabave radi, možemo se pretvarati da to nije tako. Pa evo nekolicina stereotipa o studentima u kućnom okruženju…

Filozofski

Dane provode čitajući i razvijajući svoj intelekt. Napokon imaju vremena za čitati romane koji im nisu propisana literatura, kako bi proširili svoje horizonte i vidike i bili još bolji intelektualci. Istovremeno su u toku sa svim događanjima pa organiziraju i online prosvjede, akcije, peticije i sve ostalo.

Jedini im je problem to što su sada doma pa za opuštanje moraju koristiti isključivo legalne stvari, što je jako teško s obzirom na trenutno stanje…

FER

Internet je sada glavna stvar u svakom kućanstvu i blago onima koji imaju studente i studentice FER-a u svojim obiteljima. Oni će znati popraviti Internet, i ustvari, ne samo da će znati, već će biti na raspolaganju za popravke 24/7. Treba nekome instalirati Zoom na kompjuter, nema problema, tu su.

Hvala Bogu, oni nisu opterećeni s faksom pa imaju slobodnog vremena napretek, a kada ne popravljaju stvari, onda se druže sa svojim prijateljima…igrajući igrice. Napokon se mogu u miru družiti sa svojim prijateljima, bez pretjeranog socijalnog kontakta!

Ekonomija

Jedina razlika između normalnog života i karantene jest taj što sada ne mogu po cijele dane biti na kavama, a noći provoditi u separeima u klubovima gdje se puštaju cajke. Online nastava im je jednako zahtjevna koliko i inače, znači nije.

Svi polako počinju padati u krizu identiteta zbog svih zatvorenih kozmetičkih salona – i cure i dečki, nema diskriminacije! Teško im pada ova situacija, ali dnevno imaju barem 7 video poziva i dva live-a, imaju ispunjene dane.

Učiteljski

Možda najbitnija stvar na Učiteljskom je znati dobro otpjevati dječje pjesmice. Naravno, zbog toga sada na dnevnoj razini gube barem četiri sata, dok ne znaju perfektno otpjevati četiri takta. Potrebno je imati i dobro namještenu kameru kako bi mogli dobiti savršen video.

Kada ne snimaju dječje pjesmice, onda ih slušaju. Mislili ste da je manija oko Baby Shark gotova? E pa razmislite ponovno, zato što im je to najslušanija pjesma na mobitelu. Sigurni smo da svi uživaju u ovom bezvremenskom hitu.

Muzička akademija

Slično kao i ljudi s Učiteljskog, vrijeme provode uživajući u glazbi. Ali, ovdje se ne radi o četiri sata dnevno, već dvadeset četiri sata, neprestane glazbe. I najčešće se radi o jednoj te istoj melodiji, dok ne dođe do savršenstva. A to će potrajati…

I vrlo vjerojatno će biti dosta glasni, pa će svi uživati u tome, ne samo svi ukućani, već i svi susjedi. Najveći im je problem kada dođe noć pa se moraju pritajiti, ili nekako potiho vježbati, što je ipak vjerojatnija opcija.

Kako zaista studenti provode ove dane: najgori stereotipi po fakultetima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap