Pretraga

Zanima vas kultura? Prijavite se na novinarsku školicu i objavite svoje prve članke

A- A+

Udruga Kurziv, nakladnik portala Kulturpunkt.hr, jedanaestu godinu zaredom održava novinarsku školicu. Upisuju samo deset mladih, a za prijavu je potrebno poslati kratki autorski osvrt na temu iz područja kulture. Za početak, jedna lecija novinarstava od nas – pazite na rokove!

foto: Artem Maltsev za Unsplash

Kulturpunktova novinarska školica – Svijet umjetnosti besplatan je, jednosemestralni edukacijski program za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima suvremenih kulturnih, umjetničkih i medijskih praksi.

Udruga Kurziv, nakladnik portala Kulturpunkt.hr, provodi Školicu od 2009. i u dosadašnjih jedanaest ciklusa obrazovano je oko 150 polaznika.

– Ovaj jedinstveni edukacijski program organiziramo kako bismo pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture te motivirali mlade autore za produkciju novinarskih tema iz tog područja, kažu s Kulturpunkta.

Dvanaesti ciklus Školice počinje 5. listopada 2020. i traje do veljače 2021. godine. Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, a detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu.

– Predavači i voditelji radionica istaknuti su kulturni radnici, istraživači i predavači, novinari te kustosi i umjetnici.
Kulturpunktova novinarska školica sastoji se od četiri tematske cjeline (medijska pismenost, nezavisna kultura, suvremena umjetnost i proizvodnja sadržaja), a obuhvaća seriju predavanja o suvremenim umjetničkim praksama, kulturnim i medijskim politikama, radionički segment usmjeren na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te analizu umjetničkog rada, kao i praktičan rad uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr, najavljuju organizatori.

Prijava za edukacijski program treba sadržavati ime i prezime, kratki životopis, kontakt podatke (e-mail, broj mobitela), motivacijsko pismo (do 1800 znakova) i kratki autorski osvrt na temu iz područja kulture (od 1800 do 2700 znakova). Prijave treba slati na [email protected] s naslovom Prijava za Školicu, najkasnije do 21. rujna u 24 sata.

Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program. Zbog specifičnih uvjeta u kojima se odvija ovogodišnji ciklus, Kulturpunktova novinarska školica primit će do 10 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem maila do 28. rujna.

Edukacijski program provodi udruga Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, u suradnji s net.kulturnim klubom MaMa, a podržavaju ga Ministarstvo kulture RH i Zaklada Kultura Nova.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap