Pretraga

Zar već?! Donosimo popis deset pjesama koje ove godine slave dvadeseti rođendan!

A- A+

Glazba je svugdje oko nas – u slušalicama, na radio postajama, na koncertima, u tramvaju, u dućanima. Čak i kada nema glazbe kao glazbe, postoji ‘glazba’ života. Zvukovi hoda po gradskoj šetnici, pjev ptica, udaranje valova o rivu i ostale divne stvari. Od glazbe se pobjeći ne može.

foto: Unsplash; Eric Nopanen

Ne samo što se od glazbe ne može pobjeći, već to ni ne želimo. Mada, treba naglasiti da je ponekad lijepo uživati u tišini i u tome što zvukova uopće nema. Ti trenutci su rijetki, ali i dalje ih ima – ne bi bila loša ideja uvesti ‘obaveznu tišinu’  gdje neko vrijeme morate provesti sami sa sobom i svojim mislima.

No dobro, nećemo sada o tome, već ćemo se prisjetiti glazbi. Koliko ste puta samo čuli onu rečenicu ‘nije to kao što je nekad bilo’? Koliko puta ste se već ulovili da to i sami kažete? Pogotovo u kontekstu glazbe?

Iako bi glazba trebala biti nešto što ima trajnu vrijednost, nerijetko se dogodi da je u pitanju glazba bez vrijednosti uopće, pa onda kako prođe koji trend, pjesme se istroše i više ih nemate gdje čuti. Isto tako postoje i čiste suprotnosti, pjesme kojima vrijednost samo dobiva s godinama.

Danas se prisjećamo nekolicine takvih – točnije, donosimo popis deset pjesama koje ove godine slave, ni više ni manje, nego dvadeset godina. Da, dobro ste pročitali. Osjećate se staro? Također. Pa krenimo s popisom! I da, sve su nam jednako drage, ne brinite!

Izdvojeni članak
netflix

Plaćaju li studenti filmove, serije i glazbu? ‘Nisam ništa ilegalno skidala, ali ne smatram to krađom’

Shakira – Whenever, Wherever

Britney Spears – I’m A Slave 4 U

Usher – U Got It Bad

Mary J. Blige – Family Affair

Smash Mouth – I’m A Believer

Enrique Iglesias – Hero

No Doubt – Hey Baby

Jennifer Lopez – Love Don’t Cost a Thing

Michael Jackson – You Rock My World

Kylie Minogue – Can’t Get You Out Of My Head

 

Zar već?! Donosimo popis deset pjesama koje ove godine slave dvadeseti rođendan!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap