Zar već toliko? Playlista hitova koji ove godine slave 20. rođendan

20. rođendan se u većini slučajeva dočekuje s veseljem. Nisam više teen, sad sam kao skroz odrastao ili?, u šali će se u tim godinama pitati mnogi. Teško je onda povjerovati da su neki hitovi koji se i dalje revno vrte na radio stanicama i partyjima baš toliko stari. Zato smo se prisjetili i izdvojili 10 nezaboravnih pjesama rođenih upravo u zadnjoj godini prošlog stoljeća. Obratite pažnju, neke od njih će sigurno u neko doba noći biti na repertoaru vašeg izlaska ili kućne zabave.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr
Foto: Marko Matijević | srednja.hr

1. Cher – Believe

Do you believe in life after love?, pita se američka pjevačica Cher u Believu, svom najuspješnijem singlu karijere. Osim ogromnog uspjeha širom svijeta, ta ju je pjesma dovela i do Guinessove knjige rekorda. Cher je tako postala najstarija solo izvođačica na Billiboardovoj Hot 100 ljestvici.

2. TLC – No Scrubs

Mislili ste da je No Scrubs catchy ritma koji se stalno vrti na radiju nova stvar? Prevarili ste se. Original je izbačen davne 1999., a otpjevala ga je mladima slabo poznata ženska grupa TLC. Njihov R&B zvuk Sam Robs i Kelvin Wood nedavno su preradili u popularnu house verziju.

3. Britney Spears – …Baby One More Time

Pjesma kojom je Britney munjevito dostigla na prvo mjesto glazbenih ljestvica u 18 zemalja, i 20 godina nakon izlaska savršena je za karaoke s prijateljima. Uživljeni u stihove, neki bi se mogli s njima i malo previše poistovjetiti.

4. Jennifer Lopez – If You Had My Love

Debitantski singl Jennifer Lopez iz 1999. također je ostvario velik uspjeh na top ljestvicama, a istoimeni je spot nominiran za čak 4 MTV-ove nagrade. Iako možda nešto manje poznata današnjim klincima, ta je pjesma svojevremeno osvajala radijske postaje.

5. Backstreet Boys – I Want In That Way

Backstreet Boysi na kraju su prošlog stoljeća žarili pop scenom, a posebno su pozornosti dobili od ženskog dijela publike. Prije točno 20 godina izdaju album Millenials s kojeg je i hit I Want In That Way. I danas ju mnogi rado pjevuše kad ju čuju na radiju.

6. Destiny’s Child – Bills, Bills, Bills

Ok, znamo da hitovi poput Say My Name nisu tako svježi, ali tko bi rekao da je od izlaska Bills, Bills, Bills prošlo čak 20 godina? Beyonce i Kelly Rowland u skroz mladom izdanju.

7. blink-182 – All The Small Things

Spot ove po stihovima dosta poznate pjesme kao da najavljuje američki tinejdžerski film iz kasnih 90-ih. Energično, mladenački… Za nešto starije pomalo nostalgično, ne?

8. Paul Johnson – Get Get Down

Kako su devedesete i rane dvijetisućite bile ere ravea i techna, pretražujući tadašnje hitove slučajno smo naletjeli na stihove Paula Johnsona iz 1999. –  Down, Down, Down, Down. Pa ako ih i niste čuli, a volite takav zvuk, pustite Get Get Down i probudite se iz proljetnog drijemeža.

9. Petar Grašo – 92

Probajte izaći na studentsku srijedu, petak ili subotu, ne čuti ili se ne raspjevati na ove Grašine stihove. Teško, je l’? Da smijemo se kao te, devedeset druge godine, pjeva Grašo 1999., a 20 godina nakon ga pjevaju i generacije koje ’92 možda nisu bile ni u planu.

10. Jole – Duša od papira

Ova Jolina uspješnica s kraja prošlog stoljeća možda nije najpopularnija među mladima, ali gotovo nema tinejdžera koji ju ne zna od početka do kraja. A nema ni maturalne večeri na kojoj ova pjesma ne zasvira bar jednom. Ako još zasvira u sitnim satima, zajamčeno je da će se i danas na nju skakati s rukama i salvetama u zraku.

Odgovori