Pretraga

Zašto je Samsung Galaxy S4 bolji od iPhonea 5

A- A+

Samsung i Apple su najžešći konkurenti što se tiče pametnih telefona, čije proizvode stručnjaci i korisnici nonstop uspoređuju. I jedna i druga tvrtka na tržište svako malo izbacuje dugoočekivane modele smartphonea, a sada je poznato po čemu je to zadnji model Samsungovog telefona Galaxy S4 bolji od iPhonea ‘petice’.

U New Yorku je nedavno predstavljen najnoviji model Samsungovog pametnog telefona, Galaxy S4. Kritičari su podivljali za ispitivanjem funkcija, jer se zna da je upravo taj mobitel najjača konkurencija iPhoneu 5. Galaxy S4 je opremljen najmodernijim hardverom i softverom, kao što su kamera od 13 megapiksela, eye tracking tehnologijom, pa i načinom korištenja mobitela bez dodirivanja ekrana. Iako je iPhone 5 zaista impresivan smartphone, nije ni do koljena Galaxyju S4, piše Business Insider.

Izdvojeni članak

Vaš budući iPhone 5 sklapali su 14-godišnjaci

Galaxy S4 debelo nadmašio iPhone ‘peticu’

Što se tiče brzine, Galaxy S4 ovdje je definitivno nadmašio iPhone ‘peticu’, koji ima dvojezgreni procesor, dok Galaxy ima čak četverojezgreni. Osim toga, ekran je mnogo veći, što znači više mjesta za aplikacije, videa i veću kvalitetu slike. I Galaxyjeva kamera je bolja od iPhonove, jer ima čak 13 megapiksela, dok kamera konkurencije ima tek osam.

Osim toga, ima brojna softverska rješenja koja svakog amatera prividno pretvara u profesionalnog fotografa, jer se fotografije mogu uređivati odmah. Možete izbrisati ljude ili predmete s fotografije, ili sinkfonizirati Galaxy S smartphone s prijateljima, te tako dijeliti fotografije.

Izdvojeni članak

Pet bizarnih smartphone aplikacija

Softver mnogo prilagodljiviji od Appleovog

Što se tiče softvera, Samsungov ima najnoviju verziju Androida, koji je mnogo svestraniji i prilagodljiviji za korištenje. Zanimljivo je da se Galaxy S4 može koristiti kao daljinski upravljač za kompatibilni Samsung TV.

Također, ekran ovog mobitela oštriji je od onog njegovog konkurenta. Ima rezoluciju od čak 1920×1080 piksela, za razliku od iPhonea koji ima rezoluciju 1136×640 piksela. ‘Osobni asistent’ koji dolazi u paketu s Android 4.1 Jelly Bean, mnogo je bolji od Siri, koju ima iPhone. Sve informacije dostupne u smartphoneu koristi kako bi korisniku omogućio dobivanje svih potrebnih informacija. Siri se s takvim nečim jednostavno ne može nositi.

Osim tih korisnih unapređenja, Galaxy S4 ima 2 GB RAM-a, što je dvostruko više od memorije koju ima iPhone 5. Baterija koja se iz iPhonea ne može izvaditi, odstranjiva je iz Samsungove novotarije, što je dosta velika prednost.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap