Pretraga

Zbog izazova s ljutom papričicom nekoliko mladih završilo u bolnici, škole ga zabranile

A- A+

Još jedan opasni trend se širi TikTokom – One Chip Challenge. Riječ je o viralnom trendu u kojem je potrebno pojesti čips koji sadrži najljuću papričicu na svijetu, a zatim izdržati što duže bez konzumiranja bilo čega što bi moglo olakšati osjećaj ljutine. Nekoliko mladih je nakon izazova završilo u bolnici zbog neizdrživih bolova.

one chip challenge

Foto: screenshot TikTok

Zbog viralnog trenda One Chip Challenge nekoliko je maloljetnika završilo u bolnici. Izazov u kojem je potrebno pojesti čips koji sadrži najljuću papričicu na svijetu postao je hit na TikToku, ali je nekoliko mladih zbog njega imalo ozbiljnih problema, prenosi Today.

Najljuća papričica na svijetu

One Chip Challenge postoji već nekoliko godina, a ponovno je postao viralan jer je u prodaju puštena nova, još snažnija verzija izazova. Sadrži Carolina Reaper, službeno najljuću papričicu na svijetu, koja je oko 200 puta jača od Jalapeno papričica. Paqui, kompanija koja proizvodi One Chip Challenge navodi kako u izazovu ne smiju sudjelovati djeca, trudnice, alerične osobe ili oni osjetljivi na kapsaicin, tvar koja je odgovorna za ljutinu papričica.

Oni koji sudjeluju u viralnom izazovu pojedu čips i zatim moraju izdržati što duže bez konzumacije hrane ili pića. Originalni izazov bio je popularan na YouTubeu 2016. godine, a sada se proširio TikTokom. Nakon konzumacije nekoliko je djece završilo u bolnici zbog nesnosnih bolova.

Izdvojeni članak

Ovo je najopasniji ‘zdravstveni trend’ na TikToku: ‘Netko će se zbog toga ugušiti u snu’

Škole zabranile izazov

TikTok je u međuvremenu na sve videe o One Chip Challengeu stavio napomenu kako sudjelovanje u toj aktivnosti može izazvati ozbiljne posljedice. Izazov je zabranilo nekoliko škola u Americi nakon što su njihovi učenici završili u bolnici nakon konzumacije najljućeg čipsa. Izazov je zabranjen u nekoliko škola u Teksasu, Kaliforniji i Coloradu.

– Učenici su ljuti čips donosili u školu i nagovarali kolege da sudjeluju u izazovu, sve zbog trenda na društvenim mrežama. Zbog toga je mnogo učenika diljem zemlje završilo u bolnici. Apeliram na roditelje i skrbnike da razgovaraju s djecom o opasnostima koje se kriju u ovom i sličnim internetskim izazovima, poručila je jedna škola u Coloradu.

one chip challenge
Share via
Copy link
Powered by Social Snap