Pretraga

Zbog ove odluke korisnici Androida opasno su ljubomorni na iPhone: Oglasio se čak i Google

A- A+

Ima li Apple nemoralnu strategiju ili su Android korisnici samo butthurt? Pitanje je to koje se sasvim logično postavlja nakon što je Google reagirao zbog toga što Android korisnici nemaju dostupne sve značajke iMessagea.

emoji tipkovnica

Foto: Unsplash

Google je upravo optužio Apple za bullying. Dobro, ne baš onaj oblik bullyinga koji često, nažalost, možemo vidjeti među školarcima, nego za namjerno tretiranje Android korisnika kao građana drugog reda.

Ljubomora zbog plavog balončića

Konkretno, kako piše Verge, to kažu zbog iMessagea, Appleove platforme za dopisivanje ugrađene u poruke putem koje se mogu dopisivati svi oni koji imaju neki Apple uređaj, bilo da se radi o Macbooku, iPhoneu ili iPadu. Android korisnici nemaju puni pristup iMessageu. Oni trenutno mogu biti dio grupnog chata, ali im nisu dostupne sve mogućnosti.

Recimo, Memoji, glasovne poruke, a osim toga njihove se poruke pojavljuju u zelenim balončićima, dok se one korisnika Apple uređaja pojavljuju u plavim, što pokazuje iMessage povezivost. Zbog toga se među američkim tinejdžerima ova značajka počela gledati kao statusni simbol, piše Verge, i stvara se pritisak za mlade ljude da kupe iPhone.

Izdvojeni članak

Prvi iPhone je izašao prije točno 15 godina: Ovi su slavni modeli donijeli revolucionarne promjene

Apple ima ne baš moralnu strategiju

U nekom je trenutku na sve reagirao i Google putem svojeg službenog Twitter računa za Android. Kažu kako se iMessage ne bi trebao okoristiti od bullyinga pa ističu da bi ‘nas dopisivanje trebale povezati, a rješenje postoji’ te pozvali da se sve to riješi unutar industrije. Inače, ovo se ne događa slučajno i Apple već godinama koristi strategiju iMessagea kako bi pridobio nove korisnike.

U nekom trenutku iz kompanije su procurili i mailovi. U jednome od njih Craig Federighi, jedan od čelnih inženjera u Appleu, kaže da bi iMessage mogućnosti na Android telefonima puno više naštetile Appleu nego mu pomogle, jer onda ništa ne bi sprječavalo roditelje koji koriste iPhone da svojoj djeci daju Android telefone. Googleova intervencija ovdje, naglašava Verge, ipak nije potpuno altruistična. Kada bi iMessage uključio Android telefone to bi Google puno pomoglo, prvenstveno financijski.

emoji tipkovnica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap