Pretraga

Zbog napada 11. rujna, epizoda Prijatelja morala se ponovno snimati: Pogledajte nikada emitirane scene

A- A+

Svaka šala može se pretvoriti u pravi fijasko ako trenutak u kojemu je izrečena nije ispravan. Svjesni su toga bili i producenti popularnog sitcoma Prijatelji. Dva tjedna nakon terorističkog napada u rujnu 2001., trebala se emitirati prethodno snimljena epizoda osme sezone. U prvotnoj verziji, dio Chandlerovih šala odnosio se na sigurnost na aerodromu pa su, a u svjetlu događaja koji su prethodili, producenti odlučili izmijeniti priču i ponovno snimiti dio te epizode.

Screenshot: YouTube

Datum 11. rujna 2001. u povijesti će ostati zapamćen po terorističkim napadima u kojima je u SAD-u poginulo gotovo tri tisuće osoba. Službeno izvješće kaže kako su mreže militantnih islamističkih organizacija otele četiri američka zrakoplova. Jedan od njih udario je u sjedište Ministarstva obrane, Pentagon, a drugi se srušio u Somersetu u Pennsylvaniji. Preostala dva aviona udarila su u nebodere Svjetskog trgovačkog centra, nakon čega su se oba urušila.

U to se vrijeme na američkoj televiziji emitirala osma sezona megapopularnog sitcoma Prijatelji. Dva tjedna nakon napada trebala je biti prikazana treća epizoda sezone, The One Where Rachel Tells Ross. U toj epizodi Monica i Chandler odlaze na medeni mjesec. Susreću dvoje mladenaca koji također idu na prvo bračno putovanje, istim avionom i na isto mjesto. No, za razliku od Chandlera i Monice, na aerodrom stižu na vrijeme. Zbog toga ostvaruju određenu prednost, poput leta u prvoj klasi i boljeg apartmana u hotelu.

No, manje je poznato da prvotno snimljena epizoda uopće nije sadržavala priču koju ste mogli vidjeti u videu poviše. U originalnom scenariju našle su se scene u kojima se Chandler šali na račun sigurnosti na aerodromu – od bombardiranja do otmice aviona. U svjetlu događaja koji su prethodili toj epizodi, produkcija je odlučila izbrisati scene i osmisliti potpuno novi narativ za Monicu i Chandlera. Dio scena treće epizode osme sezone tako je žurno snimljen naknadno.

Originalna epizoda našla se na DVD verziji serije, uz pojašnjenje zašto je uklonjena, a kako je trebala izgledati možete vidjeti u nastavku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap