Pretraga

Ždrijeb pomazio hrvatske klubove, jedino Lokomotivi nešto teži protivnik

A- A+

Ždrijeb europskih nogometnih natjecanja koji je održan danas u Nyonu pomazio je hrvatske predstavnike. Dinamo, Hajduk i Rijeka su dobili prilično lagane protivnike u svojim prvim nastupima, a europski debitant Lokomotiva će imati ipak nešto teži zadatak. Naši klubovi u Europskoj ligi prvu utakmicu igraju 18. srpnja, a Dinamo dan ili dva ranije.

Sreća se osmjehnula hrvatskim klubovima na današnjem ždrijebu nove sezone Lige prvaka i Europske lige koji je održan danas u Nyonu. Zagrebački Dinamo je prvi saznao svog protivnika i u Maksimiru zasigurno mogu biti zadovoljni jer ih u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka čeka prilično lagan protivnik CS Fola Esch. Riječ je o luksemburškom klubu koji je u 107 godina povijesti odigrao samo četiri europske utakmice i zabilježio tri teška poraza i remi.

Zadovoljni ždrijebom mogu biti i u redovima Rijeke te splitskog Hajduka koji će, ako bude sve u redu, u prvim izlascima na euroscenu ove sezone imati relativno lagan posao. Riječani će u prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu na noge boljem iz ogleda velškog Prestatyn Towna i Liepajas Metalurgs, predstavnika Latvije.

Izdvojeni članak

Hajdukova škola nogometa zaradila milijun kuna Dinamovim plasmanom u Ligu prvaka

Splitski ‘bili’ također čekaju rasplet pretkola te će sa zanimanjem pratiti dvoboj makedonskog Turnova i litavske Sudove. Hajdukovci bi vjerojatno radije Makedonce, jer u ovako ranoj fazi Spličanima sigurno nije u interesu ići na daleka i financijski zahtjevna putovanja.

Jedini hrvatski predstavnik koji u ovoj fazi nije bio nositelj je zagrebačka Lokomotiva. Stoga su ‘lokosi’ očekivano dobili nešto težeg protivnika iako na prvi pogled ni oni nisu bez izgleda. Naime, momci s Kajzerice čekaju boljeg iz ogleda bjeloruskog Dinama iz Minska i Kruoje, predstavnika Litve koji dolazi iz Pakroujisa gradića sa svega nekoliko tisuća stanovnika.

Naši klubovi u Europskoj ligi prvu utakmicu igraju 18. srpnja, a Dinamo dan ili dva ranije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap