Pretraga

ZFF traži srednjoškolce za članove žirija

A- A+

Zagreb uskoro postaje pravi raj za filmofile, točnije od 14. do 22. studenog kada se održava trinaesti po redu Zagreb Film Festival. U sklopu toga se održava i natječaj filmova za mlade PLUS, a ove godine srednjoškolci mogu odlučiti koji će film odnijeti titulu pobjednika jer je ZFF raspisao natječaj za žiri.

ZFF logo

Ako imate između 15 i 19 godina, volite gledati filmove, a još k tome i o njima pisati, ovo vam je prilika da vaš glas bude jedan od pet koji će odlučiti koji će film odnijeti nagradu u visini od 500 eura. Filmovi u sklopu programa PLUS će biti prikazivani od ponedjeljka do petka, odnosno od 16. do 20. studenog, a zadatak odabranog žirija bit će pogledati svih pet filmova i po završetku posljednje projekcije se odlučiti za favorita. Svi filmovi programa PLUS će biti prikazivani u kinu Tuškanac u 15:30 sati.

Izdvojeni članak

FourRiver Film Festival ponovno u Irskoj: Karlovac centralno mjesto za srednjoškolski film u Hrvatskoj

– Potrebno je poslati motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: [email protected] U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti koju školu pohađate. Prijave traju do 26. listopada, a odabrane članove žirija objavit ćemo do 30. listopada, stoji u natječaju.

ZFF i ove godine standardno okuplja kratko- i dugometražne filmove iz svih dijelova svijeta podijeljene po kategorijama, ali i donosi neke inovacije. Jedna od inovacija je i natjecateljski karakter PLUS-a, dodatan dan trajanja festivala, kao i popratni program Horori istoka Europe. Horore koji ulaze u program je odabrao filmski kritičar i povjesničar Daniel Rafaelić, a uključuje filmove hrvatske i čehoslovačke produkcije, pa čak i prvi sovjetski horor. O kvaliteti izbora filmova prikazivanih na ZFF-u govori činjenica da su se na popisu prednominiranih filmova za ovogodišnju nagradu Oscar našla dva filma prikazana na prošlogodišnjem ZFF-u. Cjelokupni program ZFF-a će biti objavljen idući mjesec.

Ako ste prerasli srednju školu, a i dalje biste voljeli sudjelovati u programu, možete se na stranici ZFF-a prijaviti za volontiranje. Osim što besplatno smijete gledati projekcije, pozvani ste na party za djelatnike, a još dobijete i majicu. A tko ne bi htio majicu?