Pretraga

Zimsko-praznične tragedije u Hrvata: A koja vas najviše muči?

A- A+

Facebook stranica Hrvatske tragedije, na šaljiv način tematizira probleme koji more prosječnog Hrvata, a prema broju fanova, očito da mnoštvo puka razumije problematiku. ‘Razgovor za posao je već u osam’, ‘Učlanila sam se u stranku, a još nisam dobila posao’, samo su neke od tragikomičnih objava, koje je servirala spomenuta grupa. Za kraj godine su pripremili natječaj ‘Moja zimska tragedija’ u kojem odabiru i nagrađuju najbolju od 20 predloženih od strane fanova. U galeriji donosimo neke od njih.

Još u ožujku smo predstavili interesantnu Facebook grupu Hrvatske tragedije, koja se bavi mukama prosječnog Hrvata. Točnije najčešće tričarijama od kojih volimo napraviti dramu. No to nije još jedna sumorno-egzistencijalna stranica, nego naprotiv komična i cinična.

Izdvojeni članak

Hrvatske tragedije: ‘Razgovor za posao je već u osam’

Za kraj godine su pripremili natječaj Moja zimska tragedija, u kojem je odabrano 20 najboljih te će na osnovu broja lajkova, biti nagrađena najuspješnija.

‘Božić je u subotu. Sveti Stjepan u nedjelju. Nema spajanja’. Ovo je srećom za većinu puka tek imaginarna tragedija ove godine, no obzirom na nacionalnu sportsku disciplinu ‘spajanja praznika s vikendima’, svakako je vrijedi izdvojiti.

U konkurenciji su i ‘Moj novi dečko ne skija’ te ‘Taman kad je mama napravila veliku zdjelu francuske, kumovi su pojeli pola zdjele sutradan’, a još neke brige u Hrvata pogledajte u galeriji.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap