Pretraga

Znak @ nije u svakoj zemlji ‘monkey’: Smiješni nazivi po zemljama

A- A+

Znak @ jedan je od najviše korištenih i najpopularnijih znakova na svijetu. Iako je mnogima najpoznatiji njegov naziv ‘monkey’, isti ne vrijedi u nekima od zemalja Europe. Donosimo pregled različitih imena koja se za znak @ koriste u europskim zemljama.

http://europapont.blog.hu

Svima u Hrvatskoj i dobrom dijelu Europe poznat je naziv za znak @ – monkey. Ako odete u pojedine zemlje Europe shvatit ćete da isti nije univerzalan.

Izdvojeni članak

Deset prečaca na tipkovnici za lakši rad na računalu

Nije svugdje ‘monkey’

Primjerice, u Albaniji se ovaj znak naziva ‘puž’, dok mu je u Danskoj i Švedskoj ime ‘slonova surla’. Stanovnici Grčke i Cipra zovu ga ‘patka’, dok je u Mađarskoj uvriježen naziv za @ ‘kukac’.

Uobičajeni naziv ‘monkey’ ili ‘at’ koristi se u Austriji, BiH, Makedoniji, Hrvatskoj, Estoniji, Finskoj, Njemačkoj, Irskoj, Italiji i brojnim drugim zemljama Europe, no uz taj naziv obično kao varijacija dolazi još neki.

Izdvojeni članak

Pri tipkanju od e-mail apneje pati čak 80 posto ljudi

‘Zarolana haringa’, ‘pas’, pa i ‘ludo A’ služe kao nazivi za @

U Austriji se tako znak @ zove još i ‘majmun-pauk’, u Belgiji, Njemačkoj i Luksemburgu ‘majmunov rep’, dok Finci @ zovu ‘mačkin rep’.

Zanimljiv naziv imaju i Slovaci, pa ga tako zovu ‘zarolana haringa’, dok @ u Rusiji zovu ‘pas’. Srbi i Crnogorci ga zovu ‘ludo A’, a popis svih europskih zemalja s nazivima za znak @ i detaljnu kartu pogledajte ovdje.

Znak @ nije u svakoj zemlji ‘monkey’: Smiješni nazivi po zemljama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap