Pretraga

Znanost utvrdila: Vino je bolje od vježbanja

A- A+

Znanstvenici s kanadskog Sveučilišta u Alberti utvrdili su kako vino, orasi i grožđe sadrže resveratrol, koji utječe na poboljšanje rada srca, mišića i kostiju. No to ne znači da se možete oblokavati i da ćete biti zdravi, nego svakodnevna konzumacija jedne čaše vina uz večeru, može donijeti spomenute beneficije.

Znanstvenici s kanadskog Sveučilišta u Alberti na glodavcima su ispitivali učinke resveratrola, kojeg sadrži crno vino te su utvrdili da poboljšava funkcije srca, mišića i kostiju. Pojasnili su da su učinci na ljudski organizam pozitivni poput jakog i dugotrajnog fizičkog treninga, piše službena stranica spomenute visokoobrazovne institucije.

Izdvojeni članak

Znanost otkriva: Umijeće flerta pali bolje od dobrog izgleda

Odlična je ovo vijest za vinoljupce i one koji katkada čašom zamjene sprave u teretani. No, naravno to ne znači da konzumacija vina u bilo kojoj količini donosi navedene bonitete.

Jedna čaša dnevno uz večeru, pozitvno će djelovati na organizam.

Isto istraživanje utvrdilo je da uz poboljšanje funkcije srca, mišića i kostiju, vino snižava razinu kolesterola, sprječava stvaranje krvnih ugrušaka te umanjuje rizik od dijabetesa, raka debelog crijeva pa i psihičke slabosti demencije.

Znanost utvrdila: Vino je bolje od vježbanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap