Pretraga

Znanstveno dokazano zašto se žene pale na glazbenike

A- A+

Da će žena prije dati svoj broj muškarcu s gitarom nego onom koji u ruci nosi sportski ruksak već je poznato. Oduvijek su se mnogi pitali što je to što žene toliko privlači rokerima, no sada konačno postoji znanstveno objašnjenje.

Nova studija sugerira kako žene u njihovoj najpolodnijoj fazi više privlače muškarci koji mogu producirati najbolju glazbu.

Izdvojeni članak

Znate li tko je najbolji gitarist svih vremena?

Žene vjeruju da muškarci s dobrim glazbenim sposobnistima nose bolje gene

Istraživači sa Sveučilišta Sussex rekli su kako otkrića ove studije indiciraju kako žene vjeruju da muškarci s dobrim glazbenim sposobnistima nose bolje gene od onih koji baš nisu nadareni sluhom i muzičkim vještinama.

Istraživanje je obuhvatilo otprilike 1 500 žena prosječno starih 28 godina, koje nisu dojile, nisu bile trudne niti su koristili oralnu kontracepciju.

Grupu žena istraživači su ispitali bi li preferirale kompozitora jedne jednostavnije melodije ili pak skladatelja neke kompleksnije harmonije.

U oba od tih potencijalih slučajeva upitane su bi li preferirale takve muškarce kao kratkoročne partnere ili dugotrajne partnere u ozbiljnoj vezi.

Rezultati su pokazali kako žene žele kompozitore kompleksnije glazbe kao kratkoročne partnere samo onda kada je rizik za oplođivanje bio najveći.

Izdvojeni članak

Profesije na koje se pale muškarci i žene

Kreativni pojedinci poželjnji za kratkoročne veze

Isti trend nije se pojavio kada se žene pitalo o vizualnim umjetnicima, tvrdi autor studije Benjamin Charlton.

Upravo ta studija otkriva kako su kreativni individualci smatrani poželjnjima za kratkoročne seksualne veze.

Izdvojeni članak

Glazbeni dragulji koji mogu perfektno otpjevati baš svaku pjesmu

Primarna funkcija glazbe je pomagati seksualno udvaranje

Istraživači vjeruju kako ona nudi prvi znanstveni dokaz Darwinove teorije kako je primarna funkcija glazbe pomagati seksualno udvaranje, piše Telegraph.

– Sposobnost za kreiranje kompleksne glazbe može služiti kao indikacija naprednih kognitivnih sposobnosti. Posljedično tome, žene bi mogle steći genetičke benefite za svoje potomke odabirući glazbenike sposobne kreirati kompleksniju glazbu kao seksualne partnere, objasnio je Charlton.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap