Pretraga

Znate li tko je najbolji gitarist svih vremena?

A- A+

Najnovijim popisom koji je poznati svjetski časopis Guitar World objavio, iznenadili bi se mnogi. Na popisu najboljih gitarista svih vremena prvi je Eddie Van Halen, frontman benda Van Halen. Iako bi mnogi nedovoljno upućeni u najjače gitariste svih vremena ostali iznenađeni što je Jimi Hendrix tek na četvrtom mjestu, ova ljestvica čini se opravdana.

Eddie Van Halen, po anketi čitatelja je najbolji gitarist u povijesti. Ono što ga zapravo i razlikuje od ostalih je tehnika sviranja gitare koja se naziva tapping. Takozvanim tappingom gitarist može postići jako velike brzine pri sviranju složenih dionica.

Eddie, ne samo da je prvi popularizirao i usavršio ovu tehniku, već je uspio svirati i jednoprstni, odnosno dvoprstni tapping. Upravo su ga zbog toga mnogi uživo zbunjeno gledali ne shvaćajući kako može na takav način svirati i još tako brzo.

May iz Queena u djetinjstvu sam izradio drvenu gitaru

Nakon Van Halena na listi čitatelja našao se Brian May, gitarist Queena. Iako mu je uzor bio Jimi Hendrix na listi čitatelja našao se čak dva mjesta ispred svog idola. Svoj prvi susret s gitarom May je imao još kao dijete kad je uz pomoć oca doslovno izradio gitaru.

Od drveta starog kamina izradio je gitaru i nazvao je Red Special. Upravo na njoj interpretirao je neke od najupečatljivijih Queenovih hitova.

 Donosimo vam i cijelu listu najboljih gitarista svih vremena:

1. Eddie Van Halen

2. Brian May

3. Alex Lifeson

4. Jimi Hendrix

5. Joe Satriani

6. Jimmy Page

7. Tony Iommi

8. Steve Ray Vaughan

9. Dimebag Darrell Abbott

10. Steve Vai

Copy link
Powered by Social Snap