10 srednjih škola u Zadarskoj županiji koje upisuju najbolji učenici

Na web stranici Upisi.hr objavljen je popis svih hrvatskih srednjih škola te prosječni broj bodova upisanih u program. Na istom popisu vidljiv je i najmanji broj bodova upisanog u program, tako da bivši osmaši mogu vidjeti imaju li i oni šanse upasti u željenu školu. Donosimo 10 škola u Zadarskoj županiji koje upisuju najbolji učenici.

foto: Facebook/Gimnazija Franje Petrića

U Zadarskoj županiji velika konkurencija za upis u gimnaziju.Od deset programa koje upisuju učenici s najvećim prosječnim brojem bodova, čak 8 su zadarske gimnazije. Među deset najjačih ušle su i opće gimnazije u Obrovcu i Pagu.

Najjača gimnazija u Zadru, a po konkurenciji možda i u državi, je Gimnazija Franje Petrića. Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u ovoj školi upisuje se s prosječno čak 79,71 bodom, dok je prosječni broj bodova za opću gimnaziju tek nešto manji, 79,51 bod. 

Druga gradska gimnazija po prosječnom broju bodova učenika koji ju upisuju je Gimnazija Jurja Barakovića. Prirodoslovno-matematička gimnazija ove škole u prosjeku se upisuje s 77,78 bodova, a opća gimnazija s 77,48. 

Nešto slabija konkurencija vlada u Gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru, gdje se opća gimnazija upisuje s 74,56 bodova, a jezična s 71,62. Sedma zadarska gimnazija u deset najjačih škola u županiji je Klasična gimnazija Ivana Pavla II. s pravom javnosti koja upisuje učenike koji u prosjeku imaju 74,62 boda, a osma zdravstvena gimnazija pri Medicinskoj školi u Zadru s 73,13 bodova. 

Vrlo je visok i prosječan broj bodova s kojim se upisuje opća gimnazija u Srednjoj školi Obrovac. Ovu školu u prosjeku se upisuje s 77,11 bodova. Među top deset je i opća gimnazija Srednje škole Bartula Kašića na Pagu, koju se upisuje s prosječnim brojem bodova od 75,93. 

Najmanji broj bodova s kojim se učenik upisao u školu u ovoj županiji je 21,21, a učenik se upisao u Srednju školu Kneza Branimira Benkovac, smjer prodavač.

10 zagrebačkih srednjih škola koje upisuju najbolji učenici

Konačna lista

1. Gimnazija Franje Petrića Zadar – prirodoslovno-matematička gimnazija – 79,71

2. Gimnazija Franje Petrića Zadar – opća gimnazija – 7,51

3. Gimnazija Jurja Barakovića Zadar – prirodoslovno-matematička gimnazija – 77,78

4.Gimnazija Jurja Barakovića Zadar – opća gimnazija -77,48

5. Srednja škola Obrovac – opća gimnazija -77,11

6. Srednja škola Bartula Kašića Pag -opća gimnazija -75,93

7. Klasična gimnazija Ivana Pavla II. s pravom javnosti zadar – klasična gimnazija – 74,62

8. Gimnazija Vladimir Nazor Zadar – opća gimnazija – 74,56

9. Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar – zdravstvena gimnazija – 73,13

10. Gimnazija Vladimir Nazor Zadar – jezična gimnazija – 71,62

Odgovori