Ljestvice poretka su konačne: Provjerite u koju ste srednju školu upali

Kao što je kalendarski bilo i predviđeno, upravo su ljestvice poretka drugih po redu e-upisa u srednje škole postale konačne. Provjerite stoga pored kojeg izbora obrazovnog programa u stupcu ‘Prava upisa’ stoji potvrdno ‘Da’ te se bacite na printanje upisnica za ustanove u kojima ćete nastaviti svoje obrazovanje naredne tri do četiri godine.

Foto: srednja.hr

Više tisuća učenika diljem Hrvatske s nestrpljenjem je čekalo da otkuca podne kako bi doznali u koji srednju školu i po kojem obrazovnom programu nastavljaju svoju izobrazbu.

Važni datumi: Ljetni rok upisa u srednje škole 2014/2015

Kao što je bilo i najavljeno, upravo kandidati na svojim prioritetnim listama provjeravaju pored kojih odabranih programa stoji oznaka ‘-‘, a uz koji je navedeno ‘Da’ jer su ljestvice poretka od ovog trenutka konačne.

Učenicima koji su ostvarili pravo upisa u određenu srednju školu slijedi printanje upisnica, odnosno potpisivanje obrasca o upisu u I. razred srednje škole te dostava istoga u obrazovnu instituciju u kojoj nastavljaju svoje obrazovanje.

Oni koji nisu upali ni u jedan od navedenih programa sa svojih lista prioriteta mogu konkurirati na jesenski rok, a slobodna mjesta bit će objavljena u srijedu 23. srpnja.

Odgovori