Provjerite u koliko će sati danas biti objavljeni rezultati upisa u srednje

Najiščekivaniji dio ljetnog roka drugih e-upisa u srednje škole rezerviran je za današnji dan , to jest točno u 12 sati više tisuć učenika doznat će u koju su srednju školu upali. Nakon što u podne bude objavljena konačna ljestvica poretka, na učenicima je da do 18. srpnja dostave svu dokumentaciju potrebnu za upis.

Točno u podne danas će više tisuća učenika diljem zemlje doznati konačne ljestvice poretka odabranih programa i srednjih škola koje žele upisati. Drugim riječima u 12 sati vidjet će za koji su program ostvarili pravo upisa.

Prvi pogled na prioritetne liste: Sve manje učenika bira strukovne škole

Nakon rezultata, dostava upisnica i dokumenata

Nakon što im se kraj obrazovnog programa u stupcu ‘Pravo upisa’ pojavi potvrdno Da, kandidati će moći ispisati upisnicu koju će trebati odnijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 18. srpnja.

Uz upisnicu, do sljedećeg petka učenici će morati dostaviti i ostale dokumente koji su uvjet za upis u određene programe, poput potvrde školske medicine, liječničke svjedodžbe medicine rada i slično.

Tko može konkurirati na jesenskom roku

Jesenskom upisnom roku u srednje škole mogućnost pristupa imat će samo oni kandidati koju na ljetnom roku nisu upisali nijedan program. No neće svaka škola ostavljati slobodna mjesta za takve kandidate, nego će isti moći prijaviti samo one obrazovne programe čija se kvota ne popuni na ovom roku.

Popis škola i programa u kojima ostane slobodnog mjesta za jesenski rok bit će objavljena poznata 23.srpnja.

Odgovori