Učenici napravili aplikaciju pomoću koje jednostavno možete izračunati bodove za upis u srednju školu

Upisi u srednje škole u zadnjih par godina doživjeli su brojne izmjene, a samim tim promijenilo se i računanje bodova. Budući da izračun zahtjeva malo više mozganja od pukog prosjeka svih predmeta, učenički tim koji je pobijedio na županijskom natjecanju u razvoju softvera izradio je aplikaciju upravo u tu svrhu.

Screenshot: http://bodovanje.weebly.com/

Branko Šego, Bruno Ćorić i Dario Tošić čine učenički tim koji je izradio jako korisnu aplikaciju pod nazivom Bodovanje srednje škole 20014/2015′.

Srednjoškolci napravili odličnu i jednostavnu aplikaciju za izračun prosjeka ocjena

Tročlani tim koji je izradio aplikaciju pomoću koje će svi osmaši moći izračunati ukupan broj bodova te saznati za koju školu i program mogu aplicirati, sudjelovao je na županijskom natjecanju iz razvoja softvera gdje su osvojili prvo mjesto.

Kako mladi programeri kažu, primjetili su da su se kriteriji za upis u zadnje vrijeme mijenjali previše puta i da više nitko nije znao kako izračunati bodove. Stoga su odlučili napraviti aplikaciju koja bi svima znatno olakšala posao i gubljenje vremena.

Aplikaciju možete koristiti potpuno besplatno, a navedeni trojac se nada kako će skupiti dovoljno zainteresiranih korisnika jer bi u tom slučaju razvili i mobilnu verziju za Andriod i iOS.

Na slici ispod možete pogledati na kojem principu radi ‘Bodovanje srednje škole 2014/2015’ te koliko je jednostavno za upotrebu.

Screenshot: http://bodovanje.weebly.com/

Odgovori