Student iz Donjeg Miholjca otvorio pitanje za pola milijuna kuna u sinoćnjoj Šifri, a na kraju kući otišao ‘samo’ sa 125.000 kuna

Tijekom prošle, premijerne sezone kviza Šifra tek dvojica kandidata, uspjela su otvoriti polumilijunsko pitanje, a u ovoj je to već uspjelo jednom kandidatu – studentu geografije i povijesti iz Donjeg Miholjca Tvrtku Pleiću. Nažalost nije taj iznos uspio i osvojiti, ali vjerujemo da je kao dobra utjeha poslužilo 125.000 kuna, koje je na kraju odnio s Prisavlja.

foto: PR

– Još nisam svjestan da sam osvojio 125 tisuća kuna. Poslužili su me sreća, logika, znanje i intuicija. Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna, a na kraju sam otišao kući s pet puta većim iznosom. Moglo je biti i mnogo više, no odustao sam jer nisam imao hrabrosti odgovoriti na pitanje za pola milijuna kuna. Nije mi žao! Prezadovoljan sam i s ovim osvojenim iznosom te zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na sudjelovanju u kvizu i na sjajnome ugođaju tijekom emisije, izjavio je Tvrtko Pleić, prenosi HRT.

HRT nam opširno odgovara o sinoćnjem spornom pitanju sa Šifre, koje je uzburkalo strasti

Mladi Slavonac koji stanuje u studentskome domu u zagrebačkome Cvjetnom naselju, nije početnik u kvizovima. Već je javnoj televiziji odnio novce u Potjeri.

– HRT-ove kvizove rado gledam jer su dinamični i zanimljivi, a smatram da su popularni i radi sjajnih voditelja – Tarika Filipovića i Joška Lokasa. Inače, smatram da je opća popularnost kvizova rezultat popularnosti tzv. pub-kvizova, ali i obrazovne uloge koju imaju, osobito na javnoj televiziji, zaključio je Tvrtko Pleić.

Otkrio je kako će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole.

– Odlično se snašao s pitanjima iz svoje struke poput onoga o najmanjemu gradu na svijetu Humu u blizini Buzeta i o Hrvatsko-ugarskoj nagodbi, kojom je Rijeka dobila poseban status. Ništa manje uspješan nije bio ni s pitanjima iz osnovnoškolske lektire – Zabranjena vrata, filma – Dobar posao u Italiji, frazeologije, visoke politike i sporta. Sve je znao i o aktualnostima, što je pokazao u odgovoru na pitanja o hotelu Burj al-Arab u obliku jedra i naslovnici Playboya koju je krasila nacrtana Marge Simpson. Ipak, odustao je na posljednjoj prepreci – zadatku od pola milijuna kuna, u kojemu je trebalo nabrojiti članove The Beatlesa zdesna nalijevo na omotu albuma Abbey Road, pojasnio je urednik kviza Šifra Igor Grković.

Za kraj vas pitamo – znate li vi odgovor na pitanje o Beatlesima, koje se Pleić nije usudio rješavati.

foto: PR

 

Odgovori