[VIDEO] ‘Škola je sranje’ Popularni reper i Youtuber otkriva zašto

Popularni Youtuber i reper Prince Ea u svom novom videu odlučio se posvetiti obrazovanju i nefunkcionalnosti istog. Smatra kako se stvarno obrazovanje ne može mjeriti količinom znanja i informacija koje djeca dobivaju u školi, ali ni učenjem iz udžbenika. Smatra kako se znanje ne može provjeravati testovima, a oni učenici koji isti ne prođu nikako ne znači da su manje sposobni ili manje obrazovani. Škola je za njega jednom riječju – sranje. 

srednja.hr

U gotovo mjesec dana video Prince Eaa pogledalo je 20 milijuna ljudi, lajkalo ga više od 250.000, a podijelilo gotovo pola milijuna ljudi što je svakako rijetkost za tu temu. U njemu ovaj 27-godišnji Amerikanac objašnjava kako su udžbenici, učenje informacija i datuma napamet i pisanje ispita veoma zastarijele metode i ne nikako ne razumije svrhu štrebanja kad ionak svi nakon ispita zaboravimo gotovo sve informacije.

– Howard Gardner zastupa teoriju višestruke inteligencije te govori o tome kako postoje različiti učenici koji uče kroz različite metode i svi imamo različite prednosti i talente kojima možemo napraviti obrazovni sistem u kojemu će jedna vrsta učenja biti sve samo ne moguća, istaknuo je u videu Prince Ea.

Reper koji je diplomirao Antropologiju kao izvrstan student istaknuo je na vlastitom iskustvu kako je sve moguće te kako su učitelji ti koji zapravo loše prenose znanje na učenike. 

– U trećem razredu moja učiteljica za mene je smatrala da usporeno usvajam gradivo, a kasnije su i roditelji mislili kako imam mentalnih poteškoća. Ne, ja jednostavno nisam shvaćao njihovo način na koji predaju. Nitko nije loš i usporen, samo trebate otkriti način na koji vam je najlakše učiti, kazao je.

Provjerite što je sve još poručio reper u svom inspirirajućem videu:  

Odgovori