Stalkeri na aparatima: Dio korisnika Instagrama može vidjeti tko im je ‘screenshotao’ sadržaj

Instagram priče (Story) objave su u obliku videa ili fotografija koje se brišu nakon 24 sata. Korisnici koji ih objavljuju mogu vidjeti tko je pregledavao njihovu priču, bez obzira na to je li riječ o osobama koje ih prate ili samo o ‘stalkerima’ koji povremeno pregledavaju njihov profil. No, dio korisnika od nedavno ima mogućnost vidjeti i tko je od osoba koje su pregledavale njihov Story napravio snimku zaslona te njihove priče.

Foto: pixabay

Kako piše The Independent, dio korisnika Instagrama dobio je posebnu značajku koja im pokazuje kada netko napravi snimku zaslona njihove Insta priče. Za sada je ta značajka u razvojnoj fazi, što znači da još uvijek nije dostupna svima. Kako ova značajka izgleda? Prilikom ‘screenshotanja’ nečije priče dobit ćete notifikaciju kako će sljedeći put, osoba čiju priču ‘screenshotate’, o tomu biti obaviještena.

Osoba čiji ste Insta Story snimili ne dobiva posebnu notifikaciju, već je pored vašeg imena na listi osoba koje su pregledale Story, vidljiv mali kotačić, koji izgleda ovako:

– Uvijek testiramo nove načine kako bismo poboljšali iskustvo korištenja Instagrama i olakšali korisnicima dijeljenje bilo kojega trenutka s ljudima koji su im bitni, priopćili su iz same kompanije.

Instagram bi uvođenjem ove značajke postao još malo sličniji Snapchatu, ali neki od korisnika već su pronašli način kako da ne budu uhvaćeni u ‘stalkanju’. Naime, dovoljno je mobilni uređaj prebaciti u zrakoplovni način rada, tijekom kojega snimanje zaslona neće ostati zabilježeno na toj društvenoj mreži.

Ova bi značajka mogla uznemiriti brojne ‘stalkere’, no važno je naglasiti da je za sada dostupna samo manjem broju osoba. Kako nagađaju specijalizirani mediji, postoji mogućnost da Instagram od nje odustane, posebice ako se broj korisnika koji pregledavaju Storyje drastično smanji.

Odgovori