Vrlo značajni trikovi na Facebooku koje mnogi ne znaju

Iako je Facebook najpopularnija društvena mreža, kojom se svakodnevno služi više od milijardu ljudi, zbog stalnih nadogradnji i izmjena opcija na njoj, mnogi imaju teškoće u obavljanju pojedinih običnih radnji. Poput toga kako pronaći neki davno napisani status ili kako pronaći poruku u inboxu, koja vam eto baš sada treba.

Ako ste imali poteškoća s izvršavanjem pojedinih uobičajenih radnji na Facebooku, vašim mukama je došao kraj. Uputit ćemo vas na pojedine mogućnosti koje vam mogu iz različitih razloga mogu zatrebati.

Čekala da navrši 18 pa tužila roditelje zbog objavljivanja njezinih slika na Facebooku

Kako pronaći davno napisani status

Ako se želite pohvaliti svojim proročanstvima ili iz drugog razloga želite pronaći svoj davno napisani status, to možete učiniti vrlo jednostavno. Dovoljno je u desnom gornjem kutu otići na strelicu usmjerenu prema dolje, preko koje inače izlazite iz svog korisničkog računa, te u padajućem nizu ući u Activity Log.

Ulaskom u tu rubriku vidjet ćete pravokutno polje na vrhu, u koje trebate samo upisati neku ključnu riječ iz traženog statusa i on će vam se pojaviti u ponudi.

Kako pronaći pojedinu poruku u inboxu

I za ovu opciju koja vam iz određenog razloga može zatrebati, morat ćete u glavi imati barem neku ključnu riječ. Dakle odete sa svoje naslovnice u Messages. Sve što trebate potom je u Search, koji se nalazi iznad vaših razgovora upisati ključnu riječ ili izraz, a Facebook će vam s desne strane izbaciti sve poruke u kojima ste navedenu riječ ili rečenicu upotrijebili.

Da se naježiš: 95 stvari koje Facebook zna o vama

Kako obrisati poruku ili razgovor

Dobro, u mobilnoj verziji Facebooka to jest na njihovoj aplikaciji Messenger, poruku brišete standarno tako što ju označite, a potom opcijom Delete i izbrišete. No, kada je riječ o brisanju cijelog razgovora na Messengeru, to činite tako što uđete u pojedini razgovor, zatim u desnom gornjem kutu kliknete na zaokruženo slovo i. Kada to učinite, na istom mjestu gdje je bilo zaokruženo slovo i će vam se ukazati tri točkice. Kliknite na njih, a onda i na opciju Delete conversation.

Na desktop verziji Facebooka, poruku brišete tako što na naslovnici odete u Messages, a onda uđete u razgovor unutar kojeg želite obrisati poruku ili više njih. Kada ste ušli u razgovor, kliknite na zupčanik, odnosno ikonu koja se zove Actions. Tu će vam se u padajućem nizu ukazati opcije Delete Messages te Delete Conversation. Pa ih odaberite osnovno o tome što želite učiniti. 

Facebook vas pokušava špijunirati preko WhatsAppa: Evo kako ga spriječiti!

Kako izbrisati pretrage na Facebooku

Iako Facebook jasno napomene svoju povijest pretraga možete jedino vi vidjeti te da vam one mogu olakšati neke iduće potrage, nekada se jednostavno želimo riješiti stvari koje smo pretraživali određeni, dulji ili kraći period.

Takva mogućnost dakako postoji na Facebooku. Idete ponovno na Activity Log (Dnevnik aktivnosti). Kada ste otvorili taj prozor, s lijeve strane u stupcu ispod opcije Comments otvorite More.

Potom će vam se u tom istom lijevom stupcu pojaviti niz mogućnosti, a vi ćete odabrati Search. I snakon toga sve što trebate učiniti je u desnom gornjem kutu kliknuti na Clear Searches.     

Odgovori