Ako ste mislili da ova kvačica na muškoj košulji služi da se ne bi zgužvala, prevarili ste se

Zasigurno nikada niste pridavali pozornost kvačici ili zakački na prednjoj strani muške košulje. Čak i da jeste složili ste se da to vjerojatno služi za objesiti košulju kako bi ona duže ostala ispeglana ukoliko nemate u blizini vješalicu. I niste bili pretjerno u krivu, no jedna druga teorija čini nam se daleko simpatičnijom i vjerujemo da se će vam zauvijek promijeniti mišljenje o tom do sad zanemarenom djelu ovog muškog odjevnog predmeta. 

Doznajte zašto su na muškoj odjeći gumbi s desne strane, a na ženskoj s lijeve

Kvačica na muškoj košulji prvi puta se pojavila šezdesetih godina u ‘Iyvi ligi’ prestižnih američkih sveučilišta, a sve je počelo kada su upravo 1960. godine Amerikanci napravili takve košulje za britansko sveučilište Oxford. Kvačica se kasnije počela umetati u gotove sve muške košulje, ali i majice pa je ovaj dio navodno počeo zadavati glavobolje muškarcima jer su ih žene jednostavno počele vući za njih.

Iako postoje mnoge teorije o zakački na na muškoj košulji i zasigurno najviše ‘drži vodu’ ona o što jednostavnijem odlaganju košulje na vješalo, priča o djevojačkom potezanju nesumnjivo je najsimpatičnija.

Zahvaljujući ovoj kvačici sedamdesetih godina djevojkama nije bio potreban Facebook ili neka druga društvena mreža kako bi saznale je li njihova simpatija u vezi ili ne. Da, dobro ste pročitali, kvačica na košulji bila je navodno svojevrstan pokazatelj ljubavnog statusa. Priča je vrlo jednostavna; ako je kvačica bila otkinuta to je značilo da nemate šanse, odnosno kako je vaša simpatija na vašu žalost u vezi. S druge pak strane, ako je kvačica ostala netaknuta na košulji bilo je pravo vrijeme da upravo vi učinite nešto po tom pitanju.

Naravno, uvijek su postojali oni kojima nije godila pažnja ljepšeg spola pa su svoju kvačicu sami otkinuli i time se pretvarali kako su u vezi, a takvih je danas na kraju pun Facebook. Ne želimo ni pomisliti koliko je ovakav čin slomio ženskih srdaca i ostavio ih u neizvjesnosti do samog kraja.    

Odgovori