Novi album Dubioze kolektiv sada možete besplatno skinuti, a sutra će se u Zagrebu članovi benda družiti s fanovima

Dubioza kolektiv po svojoj tradiciji, a na opće čuđenje diskografa, nastavlja višegodišnju praksu dozvoljavanja slobodnog i besplatnog downloada svojih albuma. Tako na raznim platformama, sada možete skinuti i njihov novi glazbeni materijal ‘Pjesmice za djecu i odrasle’.

Izlazak albuma obilježit će se prigodno – druženjem s bendom sutra, 15.11. u Menart multimedijalnoj knjižari u Avenue Mallu, gdje će Dubioza potpisivati novi album od 17 sati, a proslaviti kako se velike stvari i slave – koncertom u Areni krajem ovog tjedna.

Gotovo mjesec dana prije koncerta Dubioza rasprodala Dom Sportova i seli u Arenu: Evo koliko će stajati ulaznice

Prošlo je četiri godine od posljednjeg diskografskog izdanja benda, a pjesme s posljednjeg albuma „Apsurdistan“ obišle su cijelu regiju i već skoro pet godina bile su neizostavni dio naše svakodnevice. Tamo gdje je „Apurdistan“ stao, nastavlja novi album.

Već je sa singlovima „Himna generacije“ i „Treba mi zraka“, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obje pjesme osvojile su slušatelje velikom brzinom i trenutačno spadaju među najemitiranije pjesme hrvatskog radijskog etera, dok pogledi na YouTubeu broje milijune.

– Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali s YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini, komentirao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu „Pjesmice za djecu i odrasle“ ugostila bosanski bend „Helem Nejse“  na pjesmi „Pionirska“, u pjesmi „Autopilot“ pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl „Treba mi zraka“ donio je pjesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama.

Kažu da Elvis Presley nije mrtav, ni Tupac isto - e pa nije ni Dino Dvornik jer je ponovno zapjevao u duetu s Dubiozom

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle. Novi album izlazi u izdanju Menarta, a također je dostupan i za besplatni download na dubioza.org.

Svega 5 dana publika ima vremena za naučiti nove pjesme, jer 17. studenog je na rasporedu koncert Dubioze kolektiv u zagrebačkoj Areni! Dubiozin premijerni dolazak u Arenu bit će njihov najmasovniji nastup i, prema svemu sudeći, jedan od najvećih koncerata nekog urbanog benda u novijoj hrvatskoj povijesti.

Podsjetimo, susret benda i ovdašnje publike trebao se dogoditi u velikoj dvorani Doma sportova, no ulaznice su se rasprodale mjesec dana prije koncerta, pa je sve preseljeno u najveću hrvatsku dvoranu, Arenu Zagreb.

Ulaznice za koncert u Areni mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, te online na www.eventim.hr

Odgovori