Tko ovo ne zna, ne zaslužuje dvojku: Odgovorite na pitanje iz Worda s mature iz Informatike

Među provedenim ispitima ovogodišnjeg ljetnog roka mature nalazi se Informatika. Pisala se ovoga četvrtka, a prema svjedočanstvima maturanata koji su ju pisali, ispit nije bio pretežak. Jedno od pitanja bilo je vezano i uz Word pa smo ga odlučili izdvojiti u rubrici Zadatak dana.

foto: srednja.hr

Ukupno 100 minuta imali su maturanti za rješavanje 36 zadataka različitog tipa na maturi iz Informatike. Dojmovi s ispita uglavnom su pozitivni, maturanti s kojima smo porazgovarali nisu ispit okarakterizirali pretjerano teškim. 

Maturanti su se pribojavali izostanka kalkulatora na Informatici, ali zbog prelaganih zadataka nije ni trebao

Prethodnih su godina pristupnicima probleme stvarala pitanja vezana uz Word, ali ove godine takvih poteškoća nije bilo. Kako nam je otkrila maturantica Erika, koja je inače sudjelovala i na informatičkim natjecanjima, ove se godine na ispitu mature iz tog predmeta pojavilo samo jedno pitanje vezano uz Word. Budući da je bilo poprilično jednostavan, odlučili smo ga izdvojiti u našoj rubrici Zadatak dana, a glasi ovako:

Na slici alatne trake (u nastavku) označite ikonu koju treba pritisnuti da bi se u tekstu pokazali skriveni znakovi, primjerice odlomci, razmaci i uvlake.

Točno rješenje zadatka možete pronaći na sljedećoj stranici, klikom na ikonu ‘nastavak teksta’.

Odgovori