Pretraga

[ZADATAK DANA] Prije 30 godina u Kviskoteci je nastupio Nosonja iz Naselka: Znate li odgovor na njegovo prvo pitanje?

A- A+

Kviskoteka je bio popularan televizijski kviz općeg znanja, kojeg je od 1980. do 1995. emitirala Televizija Zagreb. Jedan od najpoznatijih sudionika toga kviza bio je i Nosonja iz Naselka. Riječ je, naravno, o fiktivnoj epizodi koja je prikazana u 14. epizodi treće sezone Smogovaca, a današnji zadatak dana prvo je pitanje kojega je Oliver Mlakar postavio Nosonji.

Screenshot: YouTube; HRT

Priča je dobro poznata svima – Nosonja iz Naselka sa suprugom Mirom i sinom Dadom gleda Kviskoteku i, kao i većina nas, smatra da zna sve odgovore.

Izdvojeni članak

[ZADATAK DANA] Jednostavnom matematikom izračunajte koliko je ljudi bilo na ovom rođendanskom tulumu

Supruga mu predloži okladu – ukoliko se prijavi na kviz i pobijedi Nosonja od nje dobiva dva milijuna dinara. Nosonja okladu prihvati, prijavi se i kreće njegov nastup u Kviskoteci. Iako je na kraju, zahvaljujući Bongu i pomoći njegovih parapsiholoških sposobnosti, Nosonja uspio pobijediti, nastup u kvizu imao je poprilično neslavan početak.

U današnjem zadatku dana pitamo vas upravo ono što je Oliver Mlakar prvo pitao Nosonju prije punih 30 godina. Pitanje je glasilo ovako:

Što spaja ove riječi: jaja, mati, Leon, Mimi, tavi, Toni?

Nosonjin netočan odgovor posramio je Miru i Dadu, nadamo se da neće i vaše bližnje. Točan odgovor, kao i obično, objavljujemo uz sljedeći zadatak dana.

Točan odgovor jučerašnjeg zadatka dana

U prošlom zadatku dana trebalo je, na temelju broja rukovanja, izračunati točan broj sudionika jedne rođendanske zabave. Točan odgovor je 12, a na sličici u nastavku možete vidjeti i metodu izračunavanja točnog rješenja.

[ZADATAK DANA] Prije 30 godina u Kviskoteci je nastupio Nosonja iz Naselka: Znate li odgovor na njegovo prvo pitanje?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap