[ZADATAK DANA] Gotovo pola stoljeća od zadnjeg Dinamova proljeća u Europi tražimo igrača koji se silom prilika prometnuo u dugogodišnjeg junaka

Je li nakon 48 godina napokon sazrijelo vrijeme da najtrofejniji hrvatski nogometni klub prezimi u Europi? To nije naš Zadatak dana, ali svejedno je pitanje svih pitanja, a nadanja Dinamovih navijača odavno nisu bila izraženija. Svakako ih je potkrijepilo i šest bodova iz prva dva susreta Lige Uefa i to protiv dva barem na papiru, snažnija protivnika.

foto: Ivan Božić|srednja.hr
Brkljača je gurnuo kroz noge Iniesti: A sjećate li tko je napravio ovaj legendarni tunel velikom braniču?

Večerašnji dvoboj u Trnavi, protiv domaćeg Spartaka prva je od četiri meč lopte, koje Dinamo ima u svojim nogama, za toliko željeno proljeće u Europi. A prije nego se dogodi, za vas imamo pitanje, upravo iz posljednjeg proljeća u Europi, koje su zagrebački plavi odigrali 1970. godine.

U četvrtfinalu su se sastali s pobjednikom njemačkog kupa Schalkeom 04 te su u dva susreta eliminirani rezultatima 1:3 i 0:1.

Za Zadatak dana vas pitamo – tko je bio jedini Dinamov strijelac u ta dva susreta, ujedno i zadnji strijelac koji je zabio za Dinamo u europskom proljeću?

Točan odgovor možete pogledati ispod ilustracije.

Odgovor: Izjenačujući gol protiv Schalkea u Maksimiru je zabio Marijan Čerček.

Odgovori