Pretraga

[ZADATAK DANA] Ovo je pitanje s Kemije među maturantima izazvalo najviše rasprave: Znate li rješenje?

A- A+

Prvi po redu izborni predmet koji se polagao na ovogodišnjem ljetnom roku mature bila je Kemija, a reakcije nakon ispita preplavile su društvene mreže. Najviše ih je bilo na jedan zadatak s posuđem koje se koristi prilikom izvođenja pokusa pa smo isti pretočili u naš današnji zadatak dana.

Screenshot: YouTube

Burno je bilo proteklih dana među maturantima koji su pisali Kemiju. Osim što je to bio prvi izborni predmet, mnogi su ovaj ispit okarakterizirali posebno teškim, a jedan je zadatak izazvao pravu pomutnju među maturantima te postao izvor brojnih memeova i šala.

https://www.instagram.com/p/ByVB953Hyyi/

Da ne duljimo, maturanti su morali znati koje od ponuđenog posuđa najbolje mjeri volumen tekućine. Do odgovora su mogli doći i logičkim razmišljanjem, ali postoji mali problem: nije tajna da pojedine hrvatske škole nemaju opremljene kabinete za nastavu iz predmeta Kemija i ne izvode pokuse, pa se tako dio maturanata požalio kako navedeno posuđe nikada nisu vidjeli uživo.

Kako je točno glasilo pitanje o kojemu su maturanti nakon Kemije najviše raspravljali, možete vidjeti u nastavku. Nakon što na njega pokušate odgovoriti, točno rješenje možete pronaći ispod ilustracije ronioca.

Točan odgovor je: A) pipeta

____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

[ZADATAK DANA] Ovo je pitanje s Kemije među maturantima izazvalo najviše rasprave: Znate li rješenje?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap