Pretraga

U 11 zagrebačkih škola učenici bi upisali Građanski odgoj, no nema zainteresiranih nastavnika koji bi ga predavali

A- A+

Poznati su rezultati velikog istraživanja provedenog s ciljem uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u zagrebačkim školama. Iako bi u sedam osnovnih i četiri srednje škole učenici pohađali Građanski odgoj, nitko od nastavnika u tim školama ne bi ga predavao.

ilustracija: Andrew Ebrahim / Unsplash

Interes za sudjelovanje u izvannastavnoj aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje iskazalo je ukupno 3.442 učenika osnovnih škola, u prosjeku 31 učenik po školi. Pokazalo je istraživanje koje je proveo Grad Zagreb s planiranjem uvođenja novog predmeta.

Od 3.442 zainteresirana učenika osnovnih škola, njih 197 (5,7 %) već sad sudjeluje u Građanskom odgoju i obrazovanju. U deset škola (9 %) Građanski odgoj i obrazovanje već provodi kao zasebna aktivnosti.

No, u 29 škola (26.13 %) nema zainteresiranih učenika za sudjelovanjem Građanskom odgoju. Osim učenika, nezaiinteresirani su i nastavnici. U čak 33 škole (29,73%) nema zainteresiranih nastavnika za provođenje te aktivnosti, iako u sedam od tih škola ima zainteresiranih učenika, koji bi pohađali Građanski odgoj i obrazovanje.

Izdvojeni članak
nastava škola učionica

Grad Zagreb uvodi Građanski odgoj: Pitali smo ih kada učenici mogu očekivati prve sate novog predmeta

Što se srednjih škola tiče, interes za sudjelovanje u Građanskom odgoju iskazalo je ukupno 1.910 učenika srednjih škola, što je u prosjeku 34 učenika po školi. Od 1.910 zainteresiranih učenika, njih 257 (13,4%) već sad sudjeluje u toj izvannastavnoj aktivnosti. U 11 srednjih škola (19,64%) se Građanski odgoj i obrazovanje već provodi kao zasebna aktivnost.

U 15 škola (26,79 %) nema zainteresiranih učenika za sudjelovanjem u izvannastavnoj aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje. U 15 srednjih škola (26,79 %) nema zainteresiranih nastavnika za provođenjem Građanskog odgoja i obrazovanja, iako u četiri od tih škola ima zainteresiranih učenika za provođenje te aktivnosti.

U 11 zagrebačkih škola učenici bi upisali Građanski odgoj, no nema zainteresiranih nastavnika koji bi ga predavali
Share via
Copy link
Powered by Social Snap