Pretraga

Agencija od Ministarstva traži da se odgode natjecanja za učenike: Poduzimamo sve kako bi svi učenici mogli sudjelovati

A- A+

Nakon što su nastavnici okupljeni u grupe Školska zbornica i 45 minuta tražili da se odgode ovogodišnja natjecanja i smotre za učenike, tvrdeći da se ne mogu održati zbog epidemioloških mjera, pitali smo Agenciju za odgoj i obrazovanje hoće li ih odgađati. Iz Agencije kažu da novi Vremenik čeka suglasnost Ministarstva.

Screenshot: YouTube

– Agencija za odgoj i obrazovanje donijela je Opća pravila za natjecanja i smotre u školskoj godini 2020./2021. kojima su utvrđene mogućnosti prilagodbe provedbe pojedinih natjecanja ovisno o izvanrednim okolnostima uvjetovanima pandemijom, kao i smjernice državnim povjerenstvima za prilagodbu natjecanja. Državna povjerenstva su priredili za svako pojedino natjecanje modele organizacije primjerene trenutnoj situaciji prema kojima će organizirati i provesti natjecanje u školama, neposredno ili online, kažu iz Agencije.

Izdvojeni članak
laptop

Nastavnici pisali Agenciji: Natjecanja je nemoguće provesti zbog epidemioloških mjera

Podsjetimo, nastavničke grupe Školska zbornica i 45 minuta napisale su krajem prošlog tjedna otvoreno pismo ravnateljici Agencije dr. sc. Dubravki Brezak Stamać. Upozorili su je kako je natjecanja nemoguće provesti s obzirom na to da su na snazi i dalje epidemiološke mjere. Ipak, smatraju da se natjecanja ne smiju otkazati, već da je potrebno odrediti nove datume. Nakon njihova pisma, pitali smo Agenciju kakvi su im planovi s natjecanjima.

– Kako bi se svim učenicima omogućilo sudjelovanje, planirali smo provedbu natjecanja prema preporukama prema kojima se odvijala državna matura prethodne školske godine, a kako su se uspješno organizirala i provela natjecanja od rujna do prosinca 2020. godine, a o čemu očekujemo i mišljenje HZJZ, ističu iz Agencije.

Dodaju kako su MZO-u dostavili na suglasnost prijedlog odgode početka održavanja školske razine natjecanja.

– Poduzimamo sve kako bi svi učenici mogli sudjelovati te kako bi natjecanja završila do kraja nastave u ovoj školskoj godini, zaključuju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap