Pretraga

Akademska zajednica zavijena u crno: Iznenada preminuo profesor Medicinskog fakulteta

A- A+

Nakon što je ovoga ljeta Medicinski fakultet u Zagrebu priopćio kako je preminula docentica Maja Balarin, nove tužne vijesti s tog Fakulteta. U 48. godini života pred nekoliko je dana preminuo nastavnik i vrhunski stručnjak s područja dermatovenerologije, docent Krešimir Kostović.

foto: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info| obrada: srednja.hr/ResearchGate

– S velikom tugom u srcu javljamo da je 15. listopada 2017. godine u 48. godini života iznenada preminuo naš dragi kolega, prijatelj i nastavnik doc. dr. sc. Krešimir Kostović. Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u petak 20. listopada 2017. u 14.10 sati iz mrtvačnice na Mirogoju. Sveta misa zadušnica održat će se u 18.30 sati u crkvi Svetog Vinka, Frankopanska ulica 17. Hvala mu i slava! Počivao u miru, priopćili su MEF-a.

Izdvojeni članak

Veliki gubitak za Medicinski fakultet! Preminula profesorica koja je uživala poštovanje kolega i studenata

Inače, Kostović je bio i suradnik specijaliziranog portala cybermed.hr, gdje je odgovarao na pitanja pacijenata o bolestima, čimbenicima rizika bolesti, lijekovima i dijagnostičkim postupcima iz područja dermatovenerologije.

– Pamtit ćemo ga kao vrhunskog stručnjaka, omiljenog među kolegama i pacijentima, koji je svojim odgovornim i predanim radom ulijevao sigurnost i povjerenje kako pacijentima tako i kolegama. Njegov lik, plemenitost i vedrina ostat će trajno u našim srcima. Krešo, uvijek ćeš nam nedostajati, pišu Kostovićevi kolege s portala cybermed.hr.

Docent Kostović bio je voditelj Odjela za upalne kožne bolesti, Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Medicinskog fakulteta te član brojnih stručnih povjerenstava. Tijekom karijere objavio je niz članaka u stručnim medicinskim časopisima i više puta je bio jedan od autora u udžbenicima iz dermatovenerologije, navodi spomenuti portal.

Prema preporukama pacijenata, prošle dvije godine bio je proglašen jednim od najboljih dermatovenerologa u Hrvatskoj. Krešimir Kostović sin je akademika Ivice Kostovića, bivšeg dekana Medicinskog fakulteta i bivšeg potpredsjednika Vlade te ministra znanosti i tehnologije.

 

Akademska zajednica zavijena u crno: Iznenada preminuo profesor Medicinskog fakulteta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap