Pretraga

Anketa: Koja vam je najdraža lektira u srednjoj školi?

Obvezna štiva u lektirama nedovoljno su medijski preispitana tema. Naime, dok je građanski odgoj, a da ne govorimo zdravstveni podigao enormnu pompu, okolnost kako je popis lektira za srednje škole istovjetan gotovo 20 godina, nikoga ne zabrinjava. Budući da PISA testovi pokazuju da hrvatski učenici imaju slabo razvijene čitalačke kompentencije, možda bi trebalo razmisliti o određenim sustavnim promjenama. Vas u anketi pitamo koja vam je najdraža knjiga, koju ste trebali pročitati u školi.

Iako PISA testovi svjedoče o slabim čitalačkim kompetencijama hrvatskih učenika, na snazi je još uvijek program odnosno popis lektira za srednje škole iz 1994./1995. godine, koji je imao samo neke manje izmjene godinu-dvije poslije.

Budući da se na popisu nije doslovno ništa radilo od 1997. postavlja se pitanje je li on još uvijek primjeren interesima današnjih srednjoškolaca.

Dok ne dobijemo odgovore na ovo i neka druga pitanja poput jesu li pojedini naslovi primjereni uzrastu đaka, koji ih trebaju pročitati, pitamo vas u anketi, koja vam je najdraža lektira koju ste morali pročitati u školi.

Anketa: Koja vam je najdraža lektira u srednjoj školi?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap