Pretraga

Besplatno polaganje prvih Microsoft certifikata za studente i srednjoškolce na Algebri

A- A+

Algebra najavljuje novi ciklus inicijative kroz koju je dosad više od 1.500 mladih besplatno položilo svoje prve IT certifikate. Ovo je prilika da studenti i srednjoškolci besplatno dobiju Microsoftove certifikate, koji su iznimno traženi kod IT poslodavaca.

Algebra

Otvoreno učilište Algebra i Visoko učilište Algebra pokreću novi ciklus uspješne akcije “Moj prvi Microsoft certifikat” .U sklopu akcije srednjoškolci, ali i studenti, mogu posve besplatno polagati svoje prve Microsoft certifikate.Upravo za uspješnu inicijativu i provedbu ovog projekta Otvoreno učilište Algebra prošle je godine od strane Microsofta nagrađeno i kao najbolji svjetski obrazovni partner.

Microsoft certifikati su vodeći u svijetu po broju certificiranih pojedinaca, a po procjenama mnogih analitičara jedna su od ključnih prednosti prilikom zapošljavanja. U slučaju ove akcije – odvojeno za srednjoškolce, odvojeno za studente – radi se o programu certificiranja za stjecanje titule Microsoft Technology Associate (MTA) koja predstavlja odličan početak puta prema profesionalnom bavljenju informacijskih tehnologijama.

Učenici srednjih škola koji žele dokazati svoje znanje za Microsoft certifikat moraju se prijaviti za predtestiranje putem online ispita koji će biti provedeni u periodu od 1. do 13. prosinca 2015., nakon čega će 19. prosinca 2015. polagati certifikacijski ispiti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku i Varaždinu. Više informacija učenici mogu pronaći ovdje.

Studenti koji su zainteresirani za polaganje MTA ispita moraju se prijaviti za predtestiranje, a prvih 300 kandidata koji ostvare pozitivan rezultat moći će polagati ispit u ispitnim centrima u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu, 11. i 12. prosinca 2015. Rok za polaganje online predispita za studente je 6. prosinca 2015. u 23:59 sati. Više informacija studenti mogu pronaći ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap