Pretraga

Bivši sindikalist i zaštitno lice velikog štrajka prosvjetara ima novu zanimaciju u mirovini

A- A+

Ovih je dana u Varaždinu osnovana nova udruga umirovljenika, ‘Futur egzaktni’. Njen predsjednik je donedavni čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Branimir Mihalinec. Mihalinca šira javnost najviše pamti po velikom štrajku u osnovnim i srednjim školama 2019. godine.

Branimir Mihalinec | screenshot: N1

Branimir Mihalinec, bivši predsjednik srednjoškolskog sindikata u mirovini ima novu aktivnost – predsjednik je novoosnovane udruge umirovljenika u Varaždinu, ‘Futur egzaktni’.

‘Mi umirovljenici ne pristajemo da smo prošlost, mi smo budućnost’

Ovih je dana udruga pod motom ‘mi smo totalno drukčiji od drugih’ predstavljena je javnosti.

– Ime je došlo spontano. Naime, mi umirovljenici ne pristajemo da smo prošlost, mi smo budućnost, i to stvarna budućnost, jer ostvarujemo je sada. Želja ove udruge je umirovljenici ne žive u prošlosti, nego da ljepše, kvalitetnije, bolje, potpunije i zadovoljnije urede svoj život. Upravo zato smo i osnovali ovu udrugu, jer mi ‘mladi’ umirovljenici, nedavno umirovljeni, nismo našli dovoljno sadržaja organiziranog na jednom mjestu kako bismo se bavili aktivnostima kojima se nismo stigli baviti kada smo radili. Željeli smo to, ali nismo stigli. Sada konačno imamo vremena i zato smo ponudili mnogo sadržaja kako bi nam to vrijeme bilo bogatije, kvalitetnije i sadržajnije, rekao je Mihalinec na predstavljanju udruge, prenose Varaždinske vijesti.

Kako navode Varaždinske vijesti, udruga već ima nekoliko sekcija – književnu, onu za povijest i kulturu, foto sekciju te sportsku sekciju koja uključuje disk-golf, nordijsko hodanje i kuglanje. Članovi udruge mogu volontirati u Udruzi Spas, a udruga će organizirati izlete i putovanja te se planira i pokretanje glazbene, kazališne, likovne i planinarske sekcije. Udruga ima svoju web-stranicu i Facebook stranicu, a zainteresirani svaki ponedjeljak od 9 do 11 zainteresirani mogu doći u sjedište u prostor varaždinskog 1. mjesnog odbora (Alojzija Stepinca 1).

Izdvojeni članak

Izbori u Mihalinčevom sindikatu trebali su se održati još lani, vade se na ograničenje okupljanja

Bura oko odlaska u mirovinu

Podsjetimo, Mihalinec je bio jedna od istaknutijih ličnosti za vrijeme velikog štrajka u školstvu 2019. godine. Štrajk se je provodio ciklički pa je Mihalinec uz predsjednicu Sindikata hrvatskih učitelja Sanju Šprem gotovo svakodnevno, putem medija, najavljivao u kojim će se županijama štrajkati sutradan te koji su zahtjevi štrajkaša.

Okolnosti njegova odlaska s mjesta predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama također su bile u fokusu javnosti. Kako smo pisali 2021., nemalo prije Mihalinčeva 65. rođendana nakon kojeg je trebao u mirovinu, redovna skupština za izbor novog vodstva sindikata, kasnila je. I to za oko godinu dana. Mihalinec je tada za srednja.hr priznao da su izbori trebali biti održani godinu ranije, ali, tvrdio je, nisu – jer epidemiološke mjere nisu dopuštale okupljanje preko 300 osoba, a izbornu skupštinu sindikata činila je 341 osoba. U konačnici su izbori održani u srpnju 2021., a Mihalinca je na čelu sindikata naslijedila Nada Lovrić.

Copy link
Powered by Social Snap