Pretraga

CARNET izabrao deset škola koje će dobiti moderne učionice: Provjerite je li i vaša među njima

Čak 170 škola javilo se na poziv za uspostavu regionalnih obrazovnih centara, a CARNET je između njih izabrao deset najboljih koje će dobiti moderno opremljene učionice. ROC-ovi su, naime, adekvatno opremljene učionice za održavanje edukacija i edukativnih događanja.

ilustracija: airfocus; Unsplash

CARNET je objavio popis deset škola u kojima se otvaraju regionalni obrazovni centri.

– Svaki centar bit će opremljen s IKT infrastrukturom i opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja, kao i multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije, najavili su iz CARNET-a.

Radi se, dakle, o učionicama namijenjenih edukaciji nastavnika iz njihova okruženja, koje se većinu vremena, kao i sve druge učionice, koriste u normalnoj nastavi.

Deset najboljih

Evo u kojim se školama otvaraju ROC-ovi:

  1. Osnovna škola Vidikovac, Pula
  2. Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Ogulin (online predstavljanje škole)
  3. Osnovna škola Stjepana Radića, Brestovec Orehovički
  4. Osnovna škola Brodarica
  5. Geodetska škola, Zagreb (online predstavljanje škole)
  6. Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar
  7. Srednja poljoprivredna i tehnička škola, Opuzen
  8. Srednja škola ‘Ivan Seljanec’ Križevci (online predstavljanje škole)
  9. Osnovna škola Petra Preradovića, Zadar
  10. Osnovna škola Popovača

Cilj uspostave i opremanja ROC-ova je, pojašnjavaju iz CARNET-a, provedba sustavne edukacije i ostalih aktivnosti koje doprinose jačanju digitalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika. Osim za potrebe održavanja edukacije u okviru II. faze programa, ROC-ovi će se koristiti i za druge vrste edukativnih aktivnosti u organizaciji osnivača, Ministarstva znanosti i obrazovanja, ustanova i agencija iz sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja te drugih škola.

– CARNET će u okviru projektnih aktivnosti obaviti infrastrukturne radove, nabaviti IKT opremu te urediti i namjestiti prostorije koje će biti ROC-ovi, najavili su.

CARNET osigurava funkcioniranje opreme, škola samo voditelja

Za vrijeme trajanja II. faze programa, CARNET će osigurati održavanje potrebne razine funkcionalnosti opreme u ROC-ovima. Za potrebe provedbe edukacije nastavnika iz tih regija, CARNET će zajedno s ostalim školama koristiti ROC-ove maksimalno 20% radnog vremena.

CARNET dobio više od 1,3 milijarde kuna: Otkrili kako će ih potrošiti na unaprjeđenje škola

Uz modernu učionicu dolaze i moderni sustavi za organizaciju rasporeda njezina korištenja.

– Rezervacije termina za korištenje ROC-ova odvijat će se putem online aplikacije koja je razvijena za potrebe organizacije edukacije u fazi pilot projekta e-Škole, a ista je za korištenje dostupna ROC koordinatorima koji imaju pristup i mogućnost korištenja sustava rezervacije, stoji u pojašnjenju.

Termini za edukacije koje će biti organizirane u ROC-u moraju se definirati minimalno mjesec dana unaprijed te će isti biti uvedeni u sustav rezervacije, kako bi škole i osnivači škola u kojima su ROC-ovi mogli planirati korištenje ROC-ova za druge aktivnosti.

Ono što moraju napraviti škole u kojima su otvoreni ROC-ovi je angažirati osobu koja će biti voditelj (koordinator) ROC-a.

 

CARNET izabrao deset škola koje će dobiti moderne učionice: Provjerite je li i vaša među njima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap