Pretraga

Čitav MIOC prešao na online nastavu, šest razreda završilo u samoizolaciji

A- A+

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u deset županija ovog ponedjeljka provodi se neki oblik online nastave. Među njima nije Grad Zagreb, ali danas je čitava XV. gimnazija, MIOC, prešla na online nastavu.

XV. gimnazija u Zagrebu / Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

– Da, XV. gimnazija je od danas prešla na C model organizacije nastave. Takav ćemo model provoditi do četvrtka jer nam u petak počinje proljetni odmor učenika. Do prelaska na C model je došlo zbog odlaska šest razreda u samoizolaciju u kratkom periodu (vikend). Na ova način želimo spriječiti potencijalno veće širenje zaraze u školi, kaže nam ravnatelj XV. gimnazije u Zagrebu, Nikola Dmitrović.

Dodaje i kako Gornjogradska gimnazija, koja zbog potresa dijeli zgradu s XV. gimnazijom, nije prešla na C model.
Inače, s današnjim danom neki oblik online nastave provodi se u deset županija, rekao je jutros Božo Pavičin, glavni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa. Grad Zagreb nije među njima.

–  S obzirom na brojku od oko 200 zaraženih učenika, a to je nivo polovice listopada, na C model smo prešli tek kad smo imali 1.000, zaključili smo da ćemo još pričekati i pažljivo pratiti situaciju u školama u prva četiri dana sljedećeg tjedna i nakon toga donijeti odluku hoće li se prelaziti na C model, rekao je još u petak Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’.

Podsjetimo, u petak 2. travnja započinje proljetni odmor učenika, a na nastavu se vraćaju 12. travnja.

Čitav MIOC prešao na online nastavu, šest razreda završilo u samoizolaciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap